Anslagstavlan

ANSLAGSTAVLAN

Sidan uppdaterad

      03.09.2023

Mina äldre hemsidor

raderats:

www.rixmix.se     

upphört 2021-02-02

www.norrmix.se   

upphört 2021-01-18

Översta bilden:

Båda utan munskydd 90%

Andra bilden:

Den hostande inget munskydd 70%

Tredje bilden:

Den hostande med munskydd 5%

Nedersta bilden:

Båda med munskydd 1,5% risk för smitta.

Mitt barnbarn Sunniva firar med familjen  Norges nationaldag.

Heja

   Norge!

En gammal bok beskrev redan för fyrtio år sedan denna pandemi som komma skulle. Ursprungliga boken var skriven på engelska, 'End of Days' av Arthur Sylvia.

Bombning i Pajala  21 febr 1940

Bilden 'lånad' från

Tornedalens Historia'.

Fotograf: ?

Just nu, håller jag på att läsa denna över 400 sidiga bok som jag beställt från Bokus. Den handlar om krigs- åren i norden och framför allt om svenskarnas fula svek mot sina grannar och alla som bekämpade nazismen.

Det svenska sveket', är skriven av en norrman, Eirik Veum, och boken handlar om tiden när tyskarna hade anfallit och invaderat vårt grannland Norge och även Danmark. Man kan inte vara stolt över svenskarnas inställning och handlande, utan man får istället  skämmas som svensk över sveket mot våra grannar. Mot tyskland och nazisterna förhöll man sig på en vämjelig 'rövslickeri nivå'. och den svenska kungen tyckte till och med att det var bra att nazisterna ockuperade Norge, enligt boken.

En mycket intressant bok som ger en vidare bild av svenskarnas undfallen- het och 'anpassning', även till dagens 'våldseskalering' i vårt land. Ett ogjort område för forskarna att studera den svenska själen, eller åtminstonen halva befolkningens. Kanske den extrema 'snällheten' är roten.. Idag är ju alla som exv intervjuas på tv eller radio.. snälla. Det heter ju: Tack snälla, tack snälla! ..till leda. Hur vet man om en obekant är snäll?

Mina böcker kan beställas via min e-post:

Epost: mixarense@gmail.com


Se ovan och klicka på 'BÖCKER'

på denna hemsida.