BLOGG:NOVEMBER.2021

MIN BLOGG

NOVEMBER  2021

Sidan uppdaterad

22.10

28 november 2021

Våran hund 'Sorry' från Pilkkasaivo som liten valp.

1

NOVEMBER 2021                     VECKA 44

MÅNDAG                                 MARRASKUU  2021

Tidigare månaders bloggar hittar du under fliken ARKIVET här ovan.

Snögubben från Muodos...'

13.00 / +1 i Pajala

Tillbaka från promenaden! ..en lite blöt men uppfriskande promenad. Mötte en 'promenadkompis' som jag inte sett på länge, växlade några ord, som vanligt.

Idag har jag inte brytt mig om sossekonferensen och ännu mindre om den nye partiordförandens linjetal. Istället har jag hållit mig och mina simpla tankar på markplanet.

15.20

"Vårt gröna hem ska inte vara ett fuskbygge", lär Magdalena ha slagit fast på deras partikongress! Hittills har just de regerande socialdemokraterna stått för att bygget har blivit lika skrangligt som konstnären Vilks konstbygge 'Nimis'. Att S vägrar att genomföra en folkräkning i landet beror givetvis på att de vill dölja den oordning som råder och att det ska komma fram hur många illegala som kutar runt här i landet.

Folkbokföringen har blivit till ett godtyckligt system som utnyttjas av oärliga. Folk skriver sig där det är lägsta skatt och bor på annat håll. Sådana känner de flesta till i deras omgivning.

2 nov -21

Åbacken vid Faxälven

Foto: E Pemer

Boka redan nu!

..'min bästa bok', enligt läsare. Planerar en andra upplaga för den första upplagan har varit helt slut till sista boken för längesedan.

En omarbetad och snyggare bok!        Boka på: mixarense@gmail.com

11

08.30 / +1 i Pajala

Jag vet inte om det stämmer.., men mobiltelefonen visar på plusgrader igen. Har papperen blötts och blandats hos väder- guden som hos tullmästaren i Kätkesuando en gång i tiden. Han hängde tullens papper på klädstrecket ute för tork, berättades det. Festen hade varit blöt :)

Nåja, sådant kan hända vem som helst ;/

22.30 / +-0 i Pajala

Bybor i farten! Serien om Knutby började ikväll i TV4. Duktiga skådespelare och handlingen..+ Tja, lika galen som det politiska spelet på den politiska arenan idag. En sektliknande fars! ..snällt sagt :/                                                                         /Godnatt!


NOVEMBER 2021  

TORSDAG                

OBS! Dagens datum hittar du alltid genom att scrolla neråt till dagens datum.

Det är inte bara Charlotte Kalla och Zlatan som står som staty medan de lever, för denna bild föreställer mig som levande staty vid Kengisforsens enorma vår- vågor! :/

Foto: Elisabeth Pemer

Foto: Martin Soutukorva

Foto: Någon av bröderna Soutukorva

20 år och livet tycktes vara på topp, men i själva verket hade det bara börjat,

Foto/färg; selfie på den tiden ;)

Välkommen

   NOVEMBER

 månad!

NOVEMBER 2021 

TISDAG                

2

09.00 / +1 i Pajala

Snösörjan fortsätter! ..och traktorn var redan och skrapade bort från infarterna. Molnen verkar vara så tjocka att mycket av det inkommande ljuset filtreras bort. Så är det i november och kring Allhelgona helgen, och så bör det vara.

Den ångande koppen väntar på bordet.. :/

20.20 /+1 i Pajala

Hyenor visas på teven! ..men annars är tankarna långt från hyenor och istället på närmare håll i det ruskiga vädret och ljudet från takrännor när smältvattnet störtar ner.  Det lär inte finnas så mycket snö kvar imorgon.                     /Godnatt!

NOVEMBER 2021 

ONSDAG                

3

S

15.45 / +4 i Pajala

Tydligen har.. socialdemokraterna pågående partikongress denna vecka - ett 20 procents parti - som vilket parti som helst. Enligt senaste mätning (Sentio) på tredje plats efter SD och M.

Nu kan givetvis olika opinionsmätare styra resultatet lite genom exv val av dem som ska medverka i undersökningen.

Partiet (S) som har skapat detta oåter- kalleliga läget för vårt land med mycket hög kriminalitet, otrygghet eller som Löfvén brukade säga "Vi såg det inte komma" trots att halva befolkningen varnade för det. 

Enligt den tyska morgontidningen Bild Zeitung, som är den största tidningen i Europa, är Sverige det farligaste landet i Europa att bo och leva i.

"De såg det inte komma", trots att en majoritet av svenska folket försökte tala om det för dem, och våra unga kommer att delgiva domslutet för de ansvariga!

Därför är jag inte ett dugg intresserad av att lyssna på deras utnötta tomma fraser eller "stenhårda ord"


- Synd att det har blivit så..!


Det är också mycket oroande.. att det 'administrativa' Sverige och det växande byråkratsystemen blivit alltmer politiserade, tystnadskulturen där de anställda är rädda för att ha avikkande åsikter mot sina ledningar, osv. Det är inte demokrati, utan det är att inskränka den fria åsiktsfriheten, Stefan!

Just nu pratar Stefan Löfvén om demo- kratin på deras kongress. Jag skulle också tycka att det skulle vara höjden av demokrati om alla tyckte som jag och ingen vågade ha avvikande åsikter :/)

Förresten; Varför är så många människor rädda för att bli sjuka och gamla i vårt land? Det är inte det gamla Sverige!´

Man skulle också önska sig en neutralare nyhetsrapportering från det 'statsägda' medierna som numera finansieras av alla skattebetalare gemensamt. Man märker en viss "Putinisering" och silkeshandskar särskilt när det gäller att skydda den förda politiken och regeringens tillkorta- kommanden.

Håller med om.. att skolorna, vården, äldreomsorgen inte får vara vinstgivande. Vi har många ruskiga exempel på hur fel det kan bli med privata  aktörer.. där vinsten är motorn och människor far illa. Ett 'rikt' land måste kunna ta hand om de sina och ta ansvar för sina medborgare på ett tryggt och säkert sätt.  Vi är på god väg mot ett 'amerikaliknande' system, och det är inte bra!

Det är bra.. att V vänsterpartiet har intagit en sundare inställning gentemot S och kräver mer respekt från broderpartiet som länge behandlat dom styvmoderligt. Självrespekten måste ha tagit flera steg framåt för vänsterpartisterna när deras nya ledare stampade ner foten mot golvet och och sade "Stopp och belägg!"


- Men trots det, ha en fortsatt bra dag!

Ska kanske kolla på partidagarna imorgon när en ny statsminister tar över.

NOVEMBER 2021 

TORSDAG                

4

10.30 / +1 i Pajala

Bänkade mig.. som en lydig medborgare för en halvtimme sedan framför teven när sossarnas kongress körde igång igen. Första talaren var givetvis sjukvårds-minister Lena Hallergren som 'slog sig för bröstet' och hyllade partiet och sig själv. Nu vet vi ju alla vilken svidande kritik de fått i covidfrågan och hur sjukvården allmänt fungerar i vårt land.

Sedan tog en och en halvminuts talarna över och där framfördes många vettiga förslag, bl.a. om tandvården.

Faktiskt fler konstruktiva inlägg än vad moderaterna kunde prestera på deras kongress. Dom var för snälla med varandra och det smakade för sött.

Men för att återgå till kongressen;


Ingen verkar ha sett sig om för att se spåren de lämnat efter sig de senaste sju åren vid makten; Landet har rämnat! Landet är sjukt, ja väldigt sjukt, och sjukdomen verkar vara självförvållat. Det är bara att jämföra vårt med våra grannländer och också i vissa fall med europas länder. Så det blir tummen ner för denna 'självgoda' regeringkonstillation! 

Haha.. nu pratas det varmt om möjligheten till sk. 'dödshjälp'. Tydligen räckte det inte med de höga dödstalen på landets äldreboenden under Covid-19 vågen! ..om det tillåts raljeras lite i en så allvarlig fråga :(

15.45

"Mina kamrater, partikamrater!" ..en liten detalj som jag reagerade på, kamrater! Det låter gammaldags, väldigt gubbigt, kommunistiskt, grått, tråkigt.., men används förvånandsvärt flitigt, enbart, på sossarnas partikongress. Ett ord med avsikt att förstärka känslan av gemenskap.. och 'kamratskap', givetvis, men.. nej.

"Mina vänner, partivänner", ..som moderaterna använde på sin kongress lät mycket trevligare, varmare och närmare. Klart mycket bättre!

16.30

Nu är Magdalena Andersson vald! ..till S-ordförande. Valet var avgjort redan långt innan, hela Sveriges S-avdelningar hade enats kring Magdalena. Hon får ingen lätt uppgift att få styr på landet, som de ställt till det under åren.

Jag måste be om ursäkt för de bilder jag fick i huvudet när valet utfördes för bara en stund sedan: Jag fick i huvudet bilden av gamla sovjetiska val med gubbar i stora pälsmössor som klappade slappt händerna på Kremls balkong - med en enda kandidat!!

- Grattis Magdalena! Du lovade med stora ord många saker som blir mycket svåra att svälja! Den skenande brottsligheten och otryggheten bland medborgarna stoppas inte över en natt! Enbart flera poliser gör varken till eller från. Det skulle behövas tuffa insatsstyrkor eller inrikestrupper med lösa tyglar för att släcka "skogsbränderna"

och det är en omöjlighet i vårt land.

NOVEMBER 2021 

LÖRDAG  Alla helgons dag            

6

09.30 / +-0 i Pajala

Godmorgon Världen! ..eller åtminstonen halva.

Sov bra och drömde också någon dröm, men inte flera.

Satt igårkväll och såg fyra av de sex avsnitten av filmati- seringen av boken "Den osannolika mördaren". Jag till och med struntade i Skavlan denna fredagskväll.

Jag har ju sett och läst nästan allt som handlat om Palme- mordet och kan nästan varje steg och detalj om mordet. Det har nästan blivit en tvångstanke att suga i mig allt som handlar om det fortfarande olösta fallet. Man kan inte komma ifrån att det var Hans Holmér som trasslade till det ordentligt så att det blev olöst.

Den här sk. 'Skandiamannen' går inte att komma förbi för hans berättelse är nästan omöjlig att pussla ihop. Inget vittne har sett honom på mordplatsen och själv påstår han att han till och med hjälpt till där. Också Skandiahusets vakter och frun förstärker misstanken när de beskriver hur skakad 'Skandiamannen'  uppträdde.. efter mordet.

Det ska bli intressant att se de resterande två avsnitten av "Den osannolika mördaren". Hela serien finns redan på Netflix.

-

12.00

Så blev luleågrabben.. Thomas Baudin enhälligt vald till sossarnas partisekreterare. Han höll ett starkt och medryckande tacktal som kommer att ljuda som ett eko genom deras rörelse långt in i framtiden. Min vilda gissning är att han en gång kommer själv att stå som ordförande för S-partiet, och kanske som statsminister för landet.

Nu har jag hela tiden en tanke i bakhuvudet som skaver hur just denna 'församling' har ändrat och förstört vårt land till något som inte längre är säkert och tryggt för våra barn och barnbarn att leva i. Orsaken är att partiet har ett, på läkar- språk, 'förstorat hjärta' och en omöjlig tanke att vilja rädda hela världens nöd och lidande.. med ett fåtal arbetandes slit och surt förvärvade skattekronor. 

Det är helt omöjligt att 'rädda världen' med svettluktande svenska kronor, utan till det behövs det mycket större globala tänkare och visionärer; Olof Palme hade börjat tänka i dessa banor.. om han hade fått leva!


NOVEMBER 2021 

SÖNDAG  Söndagen efter Alla helgons dag

7

09.45 / -3 i Pajala

Godmorgon igen!  ..och äntligen en solig morgon, det har ju bara varit grått och grått, jag vet inte hur länge.

Min runda utemätare visar faktiskt på -10, så jag vet inte om jag ska tro på den officiella i mobiltelefonen eller på min utanför fönstret. Egentligen gör det varken till eller från, bara lite snällare mot skorna när jag tar promenaden.

Igårkväll såg jag då femte och sista delen i serien "Den osannolika mördaren" och mycket sannolik är han faktiskt, men..

Idag borde jag faktiskt ta mig i nackskinnet och försöka göra lite nytta också och inte vara som en segt krypande  amöba, typ. Men trots det...

23.00 / -15 i Pajala

/Godnatt!


NOVEMBER 2021                 VECKA 45 

MÅNDAG                

8

09.30 / -14 i Pajala

Godmorgon!

22.00 / -10 i Pajala

Äntligen! ..liten ledig stund då jag passar på att skriva några rader här. Det var en lite kallare dag idag, och en ljusare dag. Tog en promenad efter att en bybo tittat in och åkt tillbaka.

Jag har låtit datorn läsa en text för mig så att jag kunde följa i texten och se om det var några insmygna fel där. Och det var det ju så klart. Tänk att man kan låta datorn läsa högt för en och man får sitta och lyssna. 

Ett teveprogram fick avsluta dagen - handlade om ett barn som hade fötts i Auschwitz.                                                             /Godnatt!

NOVEMBER 2021  

TISDAG                

9

09.30 / -14 i Pajala

Godmorgon!

10.00 / -10 i Pajala

Första slurparna! ..och ordningen på loftet börjar återställas. Ute knastrar kylan och vintergubben verkar ha bestämt sig efter tövädret och blasket. Nu ska det bli vinter, och en riktig vinter med kyla och snö!

Folk ringer till radion och är förgrymmade på dessa 'sparkcyklar' som gör livet surt för stockholmarna. Den senfärdiga regeringen låter först allting växa och spåra ur innan den tvingas till åtgärder, och då är det svårt. Nyheterna pratar om skurkstaten som medvetet slussar flyktingar till väst för att på så sätt hämnas för sanktioner. 

Det skulle krävas handlingskraftigare regeringar även på västsidan i denna svåra tid, annars blir vi bara överkörda av 'tsunamin', tyvärr!

Ett smaskigt wienerbröd väntar till påtåren. Hade ju besök av en bybo igår som lämnade 'det tredje' i påsen. Nam... ;) men det får inte bli en vana.

22.15 / -4 i Pajala                                                                           /Godnatt!

NOVEMBER 2021  

ONSDAG                

10

09.15 / +0 i Pajala

Jag förstår mig inte på väderguden! ..för nu är det igen kring noll- gradigt. Har Han blivit helt fnatt eller vad är det med Honom, för en 'Honom' är det så klart. En kvinnlig gud kan väl inte ha hand om så stort som vädret!? Det krävs en man till det, så klart, och det är ju mest vi karlar som är intresserade av vädret, eller i alla fall pratar mest om vädret, för vi har ju inte så mycket annat att prata om, oss karlar emellan :/

Det är helt annat med kvinnor för dom kan ju tjattra evigheter.. om ingenting. :))

22.30 / +-0 i Pajala

Jobbat! ..tycker jag :)  

Nåja, inte så hårt, men petigt, ungefär som gamla tiders urmakare jobbade. Idag gör man det digitalt :/                                    /Godnatt!

Uppgående sol mellan Muodoslompolo - Pajala

NOVEMBER 2021  

FREDAG                

12

23.00 / -6 i Pajala

Så var det fredag igen! ..och den fyrtiofemte veckan går mot sitt slut. Veckorna rinner iväg och känns lika korta som dagarna när man var yngre. Ändå påstår vetenskapen och almanackorna

att de är lika långa nu som då!

Nåja, den diskussionen är nog överflödig även

om man stod vid 'klagomuren' och vägen framåt

var omöjlig. :/

23.00 / -6 i Pajala

Skavlan' var hyggligt bra! ..med intressanta

ganska intressanta gäster. Annars har jag väl

varit insjunken i min bok med korrektur och

justeringar. Timmarna går bara för fort!

/Godnatt!


NOVEMBER 2021  

LÖRDAG                

13

08.30 / -6 i Pajala

Inte riktigt.. hunnit känna efter hur den här lördagen känns. Inte ens kaffedoften har ännu nått hit från köket, trots att 'Inga' har skramlat där ett bra tag. Hon är väl inte så rask heller alla dagar, har jag förstått :/

Nåja i alla fall, det eé lörda´  idag!

-

Nu är det lördag igen och här satt jag och deppa.
Jag tyckte allting verka' meningslöst.
Men just då ringde en rar liten flicka.
Och mitt problem var löst.         /Flamingokvintetten

-

22.30 / -15 i Pajala                             /Godnatt!


NOVEMBER 2021  

SÖNDAG                

14

08.30 / -6 i Pajala

Godmorgon! ..jag hade sovmorgon idag! Sköönt!

Solen skiner lågt från söder och vädret är vintrigt och vitt. Snötäcket kanske 20 cm tjockt, tillräckligt!

13.30 / -6 i Pajala, sol

Gång 3,8 km. 13,21 min/km. Ända bort till södra bron, som ni ser på bilden nedan.

Fin promenaddag! Såg flera andra som också var ute och njöt av vintervädret. Torneälven var nästan helt igenisad, för- utom några vakar.

08.40 / +1 i Pajala

Välkommen in i november och novemberbloggen!  Det är alltid lite      'pulande' att flytta över det gamla           och     att ta in det nya - så också              med bloggar.

  De gamla bilderna måste förpassas       bort och nya tagas in. Problemet just   nu  är att det bara är grått och blött ute så några vackra bilder är det inte tal om. Men det blir väl bättre, trots att det blir mörkare och mörkare. Solen för oss försvinner först i början av nästa månad, julmånaden, när Tomten 'släcker' Solen så att han får åka runt till de snälla barnen i skuggan av mörkret :) Så är det!

Att det 'blidar' ute nu är helt normalt, för så har det alltid gjort i början av november, eller kring Allhelgonahelgen. Faktiskt så har det varit så, och i år kom blidvädret några dagar tidigare. Helt i sin ordning!                         Bilden tagen idag! >>> 

20.50 / +1 i Pajala

En grå dag! ..den första i månaden. Snösörjan har ökat och flugit åt sidorna.

08.45 / -1 i Pajala

Snöväder!  ..som det var lovat! Inte mer med det, på vintern kommer det snö och allt är i sin ordning. Och att det är lika ofta måndag som det är fredag är också helt i sin ordning. Förr i tiden hade veckorull- ningen inte samma höga fart som nu. Men det är ok, det också, för jag känner mig storsinnad denna måndagsmorgon :)

22.30 / +-0 i Pajala

Dags igen att kojsa sig! Imorgon är en ny dag igen med nya utmaningar, får man hoppas. Tills dess..                               /Godnatt!

NOVEMBER 2021             VECKA 46 

MÅNDAG                

15

16

08.45 / -8 i Pajala

Nyss var jag ute och åkte skidor! ..och nu sitter jag vid datorn och väntar på att kaffevattnet ska koka. Så här går det undan.. :)

Idag ska jag få tredje covidsprutan och också säsongssprutan, så det blir mycket sprutande idag. Men vad ska man göra när eländet aldrig verkar komma till en ände..

22.45 / -5 i Pajala

Godnatt!

NOVEMBER 2021  

TISDAG                

18

10.20 / +1 i Pajala

Det har regnat..! ..så att de nya takrännorna dånat hela natten. Så pass mycket snö på taken har det varit. Och nu när det blir kallare så blir det svårt för renarna att slå igenom islagret på marken, kan jag tänka mig.

Helt riktigt, det börjar bli minusgrader från och med imorgon och framåt, och då blir det halt på vägarna.

22.10 / -7 i Pajala

Knutby del 2 ikväll! ..och jag säger bara 'Herreguu..'            /Godnatt!


NOVEMBER 2021  

TORSDAG                

17

09.15 / -0 i Pajala

Nollgradigt igen!? Nu har dom nog blandat koncepten helt och hållet där uppe bland molnen. Någon måtta borde det ju vara..!

Några ord om politik; Det är bra att vänstern höjer rösten mot S och inte låter sig utnyttjas av S som tidigare, men ändå vet man att det bara är ett spel för gallerierna. Men många går på det.. 

Det kommande valet om knappa ett år blir ett ödesval för vårt land, vinner de här gänget igen så är det kört, säger jag som opolitisk iakttagare. Då är galenskapen med sk. 'könsneutralitet' bara småpotatis. I en handvändning kan en svensk man föda barn, och utlandet kommer att skratta ihjäl sig. De vill ju att var och en ska få välja sitt kön med att bara skicka in en blankett till skatteverket, och det är väl redan så. Jag trodde att det var ett grovt aprilskämt - men nej! De fåtal som på riktigt behöver hjälp ska givetvis få det som  tidigare. 

Som vi sade igår; Sverige har blivit helt knäpp och mer galenskaper är att vänta när alla slags muppar får kräva och utpressa! 

Nej förresten, jag ska inte mobba muppar, för de riktiga mupparna har väl hjärna!?

21.40 /  +-0  i Pajala

Kvällens 'Uppdrag granskning..' handlade om de 38 miljarderna av skattebetalarnas pengar som delades ut av inkompetent personal på den sk. Tillväxtmyndigheten. 3000 anmälningar om oegentligheter hade kommit in från folk som kände till missbruket. Två fysiska kontroller hade gjorts från myndighetens sida, En enkel hantverkare åtalades och dömdes för en summa på 69 000 kr, en struntsumma i detta samman- hang. Han var kanske en ärlig sate som var lätt att få statistik på.

Hanteringen av våra skattepengar är upprörande i mångt och mycket, samtidigt som det är stor brist på pengar för samhällets basverksam-heter ;I                                                          ..men Godnatt i alla fall...

NOVEMBER 2021  

ONSDAG                

19

10.00 / +16 i Pajala

Färre vill bli poliser! ..av ca 1200 utbildningsplatser är bara ca 500 som är besatta. Löner och arbetstider är inte det största problemet, utan jag tror att det är det hårdare 'gatuklimatet' som hårdnat så mycket, blivit mycket råare. 

Dessutom är det många som lämnar polisyrket pga det senaste årens stora försämringar i arbetsvillkoren. Det här har jag skrivit om för längesedan och 'spådomen' har tydligen slagit in, enligt nyheterna.

Annars.. det har blivit kallare och solen gläder oss med dess närvaro över horisonten.

13.50 / -16 i Pajala

En skön solskenspromenad runt byn! Schlängde mig sedan på soffan och slog på teven. Tjejerna staratade just på Dundret i Gällivare. Det är väl någon stortävling som pågår där, vet inte vilken för jag saknar intresse för skidsport och sport överhuvudtaget. Jag behöver inte den spänningskicken som det möjligen ger. Men det är säkert kul för dem som deltager och vinner medaljer. Det unnar jag dom, verkligen!

Nu knappar jag över på Dr. Phil och människors problem ;/

-

Sjuttonåringen som sköt en ¨polis dömdes till endast 8-års fängelse. Efter fem år är han ute och kutar igen. En polis är till för att skydda och värna alla som finns i vårt land och straffet borde därför vara minst två gånger åtta!

En vuxen mördare skulle ha fått livstids fängelse.


NOVEMBER 2021  

FREDAG                

20

09.30 / -15 i Pajala

Kylan fortsätter! ..och jag sitter och gäspar. Det blir nog en fin och solig dag, också idag. Vi hoppas på det!

13.30 / -5 i Pajala

Ramlade in på Liberalernas partikongress.. Landsmöte 2021, när jag knappade på fjärrkontrollen. Lotta Gröning var moderator eller konfrensier på podiet. Hon är bra men hennes skratt låter som en gammal ramsåg.

Jag har aldrig riktigt fått grepp om vad liberalism innebär. Tydligen inte många andra heller eftersom de hela tiden kämpar vid fyra procents- spärren. Jag sätter = likhetstecken mellan liberalism och 'lösa tyglar'. Och hur många vill ha lösare tyglar i dagens samhälle, utan snarare behövs det stramare tyglar.

Också Liberalerna ömmar om Sveriges fattigpensionärer och polisen, vilka Stefan Löfvén inte hade så mycket till övers för. Han ville hellre dela ut svenskarnas skattepengarna ut i världen som en van såningsman med bägge armarna svingandes i halvcirkel på åker och äng.

Lägre skatter.. vem vill inte ha det! ..men det går inte ihop med att i andra ändan dela ut frikostigt till diskutabla syften på världsarenan, och Sverige behöver absolut inte vara största givaren i världen. Det handlar absolut inte om någon tävling, varken att vara vackrast, vara godast eller att vara dummast ;/

                                                                     NY START FÖR SVERIGE

                                                                               LIBERALERNA

Jag förstår.. människors flockbetênde - flockberoende och gruppsam- hörigheten är livlinan i mångas liv. Vi är flockdjur bland många andra och det sitter djupt i människan. Vi utlämnar oss till gruppens 'alfahannar' och underordnar oss dessa. I politiken överlåter många sina tankar och tänkandet till partiets 'alfahannar', eller 'alfahonor'.

Jag däremot.. är en sann demokrat (!) som plockar de bästa och viktigaste bitarna från olika partier och prioriterar och kanaliserar min röst efter angelägenhetsgraden. Jag tänker själv! Om skutan har för stor slagsidan åt vänster så ställer jag mig, helt naturligt, på högerrelingen, och vice versa, om skutan lutar för mycket åt höger så klamrar jag mig fast på vänstersidan.

Jag överlåter inte mitt tänkande och min röst åt hungriga 'alfahannar.' :)

Samtidigt känner jag mig lite 'handikappad' eftersom jag inte "hittar hem!" till något parti som skulle kunna ge hemkänslan :/

NOVEMBER 2021  

LÖRDAG                

 Beställ enkel läsning, enkelt!

'TULLHUNDENS ÅR' Voff voff

 'Blåtiran'


                         KLICKA HÄR!

21

07.00 / -7 i Pajala

För mig den tidiga timmen! ..medan många andra har dagen börjat redan för flera timmar sedan och första kaffet har kokats för timmar sedan. Så olika är våra vanor och behov av sömn.

Jag är piggast under dagen om jag får sova färdigt och inte bli väckt innan.. jag sovit färdigt :)

Det vore annat om jag kunde ta en eftermiddagstupplur som många gör, men det har jag svårt för, därför vill jag sova färdigt och tillräckligt på natten.

14.30 / -8 i Pajala

Efter den rutinmässoga promenaden! ..och en rundtur runt byn med bilen, provkörning inför besiktningen i morgon. Fyllde på spolarvätska.

Hamnade sedan på soffan och på Liberalernas Landsmöte. En tydlig skiljelinje skär genom partiet i flyktingfrågan där ena halvan tänker med hjärtat och andra halvan med hjärnan. Det är ungefär samma skiljelinje som delar hela landet, och ett land kan inte regeras med enbart hjärtat, för då går det åt skogen, och att enbart köra med hjärnan blir ett kallt land.

Självklart skulle det kännas skönt om poliskonstapeln tänkte med hjärtat.. om jag gasat på i för hög fart, vill säga, men hur skulle det då se ut på våra vägar; ännu värre än idag, gissar jag!   ;/


NOVEMBER 2021           VECKA 47

MÅNDAG                

22

08.45 / -10 i Pajala

En ensam måne på himlen! ..och dessutom är den full med en grå dimmig krage runt om. Det kändes kallare när jag var till garaget och satte bilen att värmas. Ska ju till besiktningen.

Annars.. är det tydligen måndagsmorgon och med en ny vecka i handen. Det gäller att förvalta den rätt! Men hur som helst...

21.50 / -20 i Pajala

Fast det kändes inte så kallt på dagen! Besiktningen gick som smort och fick rena papper. Bara tuta och köra, sade Paul :)

Var också och julklippte mig på 'Klippoteket'. Huvudet blev flera kilo lättare ;I                                                                         /Godnatt!

NOVEMBER 2021  

TISDAG                

23

08.15 / -23 i Pajala

Brrr.. kallt! ..det gäller att ha mössan nerdragen om man ska ut i det friska. Vi får se!

21.30 / -10 i Pajala

Så är det snart dags! ..att lägga undan det som man har framför sig och söka sig till nattens vila.

Såg ett debattprogram 'Mötet' på teven där rapmusikens förhållande till brottsligheten diskuterades friskt. Bland andra Hanif Bali, Tobias, och en sosse, m.fl. trodde sig ha lösningar på eländet i sverige. Det som sossarna 'inte såg komma' verkar de nu ha en massa lösningar att stoppa när samhället håller på att kantra på flera ställen och de kriminella håller i taktpinnen. Hur kan någon seriös väljare tro på dom och deras 'saft och bullar' -metoder. Det har ju haft motsatt verkan under de sju åren, brottsligheten har ökat från en 'normal brottslighet' till rena krigstillstånd på vissa platser.

Svt hyllar och delar ut priser till rappande brottslingar och  medverkar samtidigt till brottslighetens blomstring, sades det.           /Godnatt!

NOVEMBER 2021  

ONSDAG                

24

10.10 / -17 i Pajala

Ny statsminister valdes just! Svea Riket fick sin första kvinnliga stats- minister.. sist i de nordiska länderna! En bragd i och för sig! För hundra år sedan fick kvinnorna i Sveriges rösträtt. Lite historia.

I och med Magdalena Andersson hoppas jag att de tomma och 'sten- hårda frasernas tid' är förbi och att det blir mer tydlighet och hand- lingskraft.. än skådespeleri! Politiken kommer givetvis att fortsätta i samma gamla spår likt Norrlandstågen gjort alla de gångna åren.

Vänstern kammade hem några poäng för att deras nya ledare visade på tydlighet och beslutsamhet, inga tomma fraser. Och det sjunkande skeppet Miljöpartiet vädrar givetvis morgonluft med den nya stats- ministern. Tack och lov har äntligen väljarna börjat inse att landet inte kan eller ska styras av aktivister, utan av politiker. Redan ordet 'aktivist' signalerar om oseriositet, oro, egenmäktighet och extremism.

Slutligen får jag önska den nye statsministern lycka till med att försöka rädda landet! Tyvärr ärver hon ett land i upplösningens tillstånd på flera områden, och det får hon tacka sin föregångare för. Att säga sig vara 'stenhård' och att sätta bovarna 'bakom lås och bom' har nu väljarna tröttnat på att höra. Säger man det en gång, utan att mena det, så må det vara förlåtet, men att upprepa det hela tiden blir det till en irriterande ramsa. Deras nye partisekreterare Baudin bör tänka efter och inte upprepa misstaget med de tomma fraserna.

Vi vill ha trygghet och ordning i landet, istället för tomma fraser! Vi morfäder och farfäder vill ha ett tryggt land för våra barn och barnbarn att leva och växa upp i - inte ett slagfält efter slagfält!

Att sedan mormödrarna och farmödrarna blöder i deras hjärtan av global kärlek kan vi inte göra mycket åt. Annat än sucka och se på!

22.00 / -17 i Pajala

En turbulent dag.. på den politiska arenan. En ny statsminister röstades fram och hann vara det i sju timmar innan hon begärde entledigande. Landets första kvinnliga statsminister.

Miljöpartiet lämnade regeringen självmant, innan de blev utburna efter valet. Elaka jävlar som håller på med sitt brunsmetande.

Centern framstår som ett vindflöjelparti med riktiga 'hattifnattar' på de ledande posterna.

Ja varför inte ändra så att det största partiet bildar ensamt regering och söker sedan stöd i parlamentet. Demokrati i bokstavlig mening?

/Godnatt!

NOVEMBER 2021  

TORSDAG                

25

11.15 / -19 i Pajala

Godmorgon! 

Bekymrade mig lite när jag vaknade om vi överhuvudtaget hade någon statsminister idag, men det har vi, tack och lov, det är ju 'stenhårde Stefan', sades det på radion, och det är ju bra för då är vi stackars medborgare inte utlämnade vind för våg utan kapten för skutan Sverige!

Annars.. lite kallt och snöflingor har börjat dala ner så det blir nog mildare under dagen.

22.15 / -12 i Pajala

Ingen koll faktiskt! ..om vi haft någon statsminister idag eller inte, och i så fall i hur många timmar vi haft en statsminister!

Men hur som helst, var det glädjande att vi blev av med dom extrema miljöpartisterna, för egentligen har de ingenting i Sveriges Riksdag att göra, för det verkar ändå inte finnas i överflöd varken 'vett och etikett' eller 'sunt bondförnuft' där.                                   /Godnatt! 

NOVEMBER 2021  

FREDAG                

26

Black 

Friday!

10.00 / -11 i Pajala

Det var inte idag..! ..utan först på

måndag vi igen skulle välja en ny stats-

minister för vårt land. Trevligt med ny 

nästan varje dag ;) ..och 'tomtarna' i mp

kanske håller sig på sin kant nu ;/  Fast å

andra  sidan verkar hela Riksdagen ha förvandl-

ats till en tomteverkstad, och det är väl bra, lagomt

till jul, tycker jag. Vi behöver mer och fler tomtar och troll i detta konstiga land vars hjärta bultar för hela det snurrande klotet.. i rymden!

Annars.. lär det vara köparnas dag nu och reklamskörden är översväll- ande från alla håll, men jag börjar vara mätt på prylar nu, förutom några julklappar kanske.. ;)

13.15 / -9 i Pajala

Sverigedemokraternas landsdagar pågår! ..och det är intressant att lyssna på dom. Jag har tidigare ifrågasatt Svt = som 'Kändisarnas lekstuga'! Suck, jag är bara så trött på samma kändisars flabbande ansikten veckoslut efter veckoslut, år efter år.

Här försvarade några SD-delegater dessa statsmedier på ett logiskt och klokt sätt, så jag ändrar åsikt och stöder nu de oberoende skattefinansierade statsmedierna. Så vad skulle alternativet vara om den sk. marknaden tog över?!  Kravet är förstås att deras utbud och nyheter ska på allvar sträva efter opartiskhet och opolitisk rapportering, framför allt när det gäller nyheter. Självklart går det inte att genomföra i en handvändning när de anställda i huvudsak är från vänstra spelhalvan. Jag har hört nämnas 80% .

Jag ska fortsätta att lyssna... och försöka

utröna om dessa 'hemska' sd-are är fåglar

eller fiskar :/


- Ha en trivsam 'Black Friday!'

NOVEMBER 2021  

LÖRDAG                

27

09.30 / -25 i Pajala, brrr..

Klart och kallt som i Nordpolen! ..eller något ditåt. Men det är bra, det är så här det ska vara på vintern. Så var det också förr!

Jag antar att den svarta veckan fortsätter ännu med 'Black week', och mig stör det inte alls. Låt gå bara, eller som det skrevs på 'svarta tavlan' Låt stå! ..så att städerskan inte skulle torka bort det som lämnats stå till nästa dag. Så var det!

Nu ska jag.. på allvar börja väcka åbäket med första koppen morgon- kaffe, en ångande kopp står bredvid mig på bordet och lockar förföriskt.

21.45 / -18 i Pajala

Skippade den dagliga promenaden! ..för att det kändes motigt attsticka ut näsan i det kalla vädret.

Nåja, erkänner att det inte alls var för kylan som jag sket i promenaden, utan jag kände bara inte för det. Middag och en tupplur, ovanligt nog, och lite tv sedan. Leif och Billy nu innan jag tryckte på Off-knappen och stängde.                                                   /Godnatt!

NOVEMBER 2021  

SÖNDAG                

28

09.15 / -25 i Pajala

Kallt kallt kallt..! ..som det ska vara på vintern! Annat vore väl onormalt,  åtminstonen här i norr. Söndag är det idag, och Malte har namnsdag! Kände väl ett par tre stycken som hette så; bland annat min f. högste chef i Haparanda, men det var för längesedan, så längesén.

Nu nu nu.. till att avnjuta morgonkaffet med andakt :)

13.45 / -25 i Pajala

Solen kikade fram över horisonten!  Det kändes lite kyligt på kinderna av det lilla vinddraget från norr. Kung Bores andedräkt antagligen.

Lyssnat lite på Sverigedemokraternas Landsdagar, och nu är det ju sista och avslutningsdagen. Bland annat SD:s kvinnoförbundsord- förande höll tal tidigare och gladde sig åt att alltfler kvinnor röstar på dem. Ändå är S-kvinnorna fortfarande störst och det är klart att alla s-stammisarna också stannar kvar till sista andetaget. För dem är ju partiet religion och då har de självklart också överlämnat tänkandet. 

Jag tippar att det är de yngre kvinnorna som börjar gå över till SD alltmer för de kommer inte i längden att acceptera dagens kvinno- fientliga politik av dem som skapat och importerat en föråldrad och våldsam kvinnosyn - av den 'feminist- humanistiska' regeringen, som det sades här på sds partimöte. Trovärdigheten är ett stort problem för dem som skapat detta krisläge för landet och för många av dess medborgare, särskilt för de svagaste! Nästa val kommer att handla om vilja, handlingskraft och trovärdighet!

Barnen som stampar och hoppar sönder de fina sandslotten de byggt tillsammans brukar förlora snabbt deras trovärdighet bland de andra barnen, och de kan även bli bryskt utkörda ur lekhagen!

Noterade också.. att jag inte såg varken några 'hakkors' eller 'Adolf-hälsningar' på sds landsdagar. Kan tänka mig att det är en stor besvikelse för Per Bolund, men det är sådant som de som själva är elaka får ta.

Det var smart av Åkesson att i förväg delge att de skulle begära miss- troendevotum i Riksdagen om Magdalena valde Bolund som minister. Sådana eakheter ska inte förekomma i Sveriges Riksdag som Löfvéns regering har ägnat sig åt de senaste åren!

Märkväl; jag observerar det mesta, för jag är en 'bredpolitisk vilde', ;))

22.10 / -20 i Pajala                                                                               /Godnatt!

NOVEMBER 2021           VECKA 48

MÅNDAG                

29

Dagen efter..

Till Gällivare idag!

NOVEMBER 2021  

TISDAG                

30

Idag..

Från Gällivare idag!

NOVEMBER 2021  

SÖNDAG                

Juhani Markola

Spelas bl.a. i filmen 'Lapland Odyssey 2'

Konstnären flyttade 'hem' 

till sina hemtrakter!

Klicka här! ..för att se på hennes tavlor.

Sirkka Riekkola

Nya

- KÖP BILLIGT BRA GREJER

Om du är intresserad av..

Sidan uppdaterad

24-08-2021

Titta där...

   SLÖSA PENGAR!

   SPARA PENGAR!

Till salu!   >>>

Hemgården till salu. Vackert belägen vid Muonioälv och med Visantoforsen ständigt brusande utanför bildens vänstra kant. Finska Pallastunturi i bakgrunden. Tomten är på 1,6 ha, strandtomt.  Huvudbyggnaderna i dåligt skick. Två stugor och bastu i bra skick finns. Finska Ylimuonio på andra sidan och tre km till Karesuandovägen. Utgångspris: 500 000 SEK.   Fri prövningsrätt förbehålles.

Till nya sidan

Vårt samhälle

Tack, för att du besökte

min hemsida www.norrmix.nu

Min första bil, liknande denna.   Googlebild.