SAMHÄLLET

VÅRT SAMHÄLLE

POLITIK

Samhällsfrågor

Politik = Religion?


4 februari 2024

Ja, vissa påstår att det är så och jag håller nog med till viss del när jag ser och hör desperationen i uttalanden som bland andra oppositionsledaren Magdalena Andersson nedlåter sig att låta bitterheten så klart lysa igenom i sina uttalanden. Då menar jag hennes 'krokodiltårar' i den svenska Riksdagen, den hätska tonen mot alla som hon stämplat/stämplar som rasister, och uttalanden som strider emot från dagarna innan, osv.

Det värsta är att hennes väljare inte längre kan skilja mellan fakta och osanning utan fortsätter att svälja hennes ord med hull och hår av gammal vana och gammal 'blindhet' utan att desto mer sätta sig in i frågan.

Med tanke på landets bästa är det viktigt att de vakna väljarna ideligen uppdaterar sig i faktamässigt och vågar också snegla på andra partiers budskap för att kunna jämföra och värdera innehållet. Precis som husmödrarna gör när de handlar mjölk, ost, smör, osv. de vrider och vänder på ostbiten tills mannen bredvid börjar tappa tålamodet.

Jag har noterat; för det första att nuvarande regering har satt igång en rad olika och absolut nödvändiga åtgärder för att vi ska få bukt med allvarliga problem i vårt land som skapats av bl.a. Magdalenas parti och i början också av Reinfeldt.   För nästan varje nädvändig åtgärd blir sossarnas kommentar att "det vi började med just innan de förlorade valet". De hade haft 8 år på sig då de bara förvärrade läget landet med vidöppna portar och välkomnande famnar. "Vi bygger inga murar" som Stefan Löfvén skrek från talarstolen.

Att inte kunna erkänna sina fel tycker jag visar på svag karraktär och dåligt uppträdande mot sina väljare och sitt folk!  

Med tanke på barnens framtid måste politiken nu agera snabbt och kratfullt för att stoppa det allvarliga som händer och förvärras hela tiden i vårt land. Sverige är svenskarnas land vars öde ligger i svenskarnas händer! Punkt!

08.45 / -1 i Pajala  5/10  2023

Brr.. så kallt!..när det börjar vara på minussidan om morgnarna. Då är inte snön heller så långt borta, kan tänkas.

18.00 / +4 i Pajala

Dystert, säger kvinnan..vars hem sprängdes i morse! Kvinnan säger; "Nu räcker det, dom får ta sitt jäv.. krig någon annanstans!" ..och gråter.

Jag lyssnar ofta på finska program där deras kriminalitet diskuteras. Ibland hoppar jag till när de kallar företeelser och förövare för det de är och ingen tycks reagera eller hutta med fingret. Och jag tänker logiskt; att förutsättningen för att lyckas lösa ett problem är absolut det första och viktigaste att identifiera problemet. (Det har jag åtminstone lyckats lära mig under alla mina år). Men det har ju inte alla svenskar gjort, därför vågar inte ens de ansvariga ens viska vissa beskrivande nyckelord. I början av nästa år får vi med all sannolikhet en ny Rikspolischef. Hoppas regeringen utnämner en mer modig och handlingskraftig person. Föreslår Jale Poljarevius eller kanske någon annan polis som har lite mer tåga i sig än nuvarande vilken det klagas på, ja även Svt att han är onåbar.

Såg ett intressant tv program idag,'Politikbyrån'med polisanknytna runt bordet som diskuterade utan att debattera. (Polisbyrån) Moderaten var nog mest uppdaterad i läget och nödvändiga åtgärder, men de andra ville börja satsa miljarder på dagens 3-åringar så att de kan bli ordentliga medborgare om 10 -15 år.

Men herreguu', det är ju idag som tillräckligt kraftiga åtgärder bör sättas in för att skydda medborgarna.. för det är ju politikernas absolut viktigaste uppgift och skyldighet, att skydda sitt folk och land!

Annars.. får vi nog vara beredda på att nuvarande partier S och SD byter plats. Det senare är ju redan hack i häl' näst största partiet efter S.

Så hojja alla svenskar ;))

Suomi

Finland

GRATTIS Finland som återigen blivit utnämnd till världens lyckligaste land!


Samtidigt går Finland till riksdagsval om ca två veckor. Halkade in på deras TV-valdiskussion om bland annat våldet i Finland. Sverige användes som skräckexempel och dit vill dom inte var det entydiga budskapet. Deras situation sades inte vara oroande och långt ifrån Sveriges :I

2023-02-02

Muammar Demirok (C) valdes idag till centerpartiets nye partiordförande. Röster hördes emot honom vid valtillfället.

Annie Lööf körde partiet ner i 'botten- slammet' till 5%. Centern blev från ett landsbygdsparti till ett 'Stureplansparti' och ett parti med vidöppna dörrar för obegränsad 'Invandring'.

Jag röstade faktiskt på Centern i början av 1980-talet, men då var c-partiet ett stabilt parti.

Det blir en svår väg för centerpartiet att taga sig upp ur 'pölen'. Kanske borde de ha valt en stabil bonde eller någon med stövlarna i landsbygds myllan. Det här bådar inte gott och dagens vackra tal dunstar när högtalarna tonas ner!

Arma

Center

partiet!

22 JUNI 2022

Regeringens pensionsförslag vann ! 

...omröstningen i Riksdagen idag. De som har lägsta pensionerna vann. Högersidan ville höja åt alla. Varför? De som redan har bra pensioner överlever ändå.

Annars.. nu försöker socialdemokraterna strama åt och ställa krav på invandrare om bland annat språkkrav, samhällskunskap. Det borde de ha gjort från dag ett.

Det uppfattas inte som trovärdigt att komma i sista minuten före valet och ge sken av något helt annat.  Ärlighet varar längst, och de borde ha varit ärliga redan för längesedan. Politik handlar om ärlighet som skapar hållbart förtroende. Det har inte denna regering strävat efter exv. när det gäller problemen med den okontrollerade massinvandringen. Nu låter det bra, men än se'n när Löfvén, Morgan och andra har ljugit rakt i ansiktet på väljarna de senaste åtta åren. Det är bara de redan 'troende' som går på det. De har låtit mer som Putins talesperson Peskow, typ. Det är inte läge att använda sig av 'tvärtomspråk' när politiker ska kommunicera med deras potentionella väljare och uppdragsgivare. Att försöka svärta ner dem som beskriver verkligheten som den är kommer bara att slå på deras egna fingrar förr eller senare.

Tillit handlar inte om det som sägs vid presskonferenser, utan det byggs upp i den tysta vardagen och i det långa loppet. Så är det!

Både biskopar och politiker behöver inte anstränga sig särskilt för att behålla kvar de redan 'troende'. De har för längesedan slutat lyssna och lever starka i anden.

Er 'värdegrund och Alla människors lika värde'


..har vi ju hört till leda från vissa politiker. Särskilt flitig användare av de slagorden var faktiskt förre statsministern, Annie Lööf, Mp och några till. Det blev nästan tjatigt, tyckte jag många gånger, och ännu mer tomt när motivet var så simpelt som att slå mot sina politiska motståndare. Saknar man riktiga argument och vill av synliga skäl inte använda våld och knytnävar så swingar man ut tomma floskler ut i tomma luften.

Jag vill inte tillhöra er grupp, för jag tror inte på människans lika värde, annat än när vi föds. Vi får ett liv att förvalta, likväl som vi fick en bankbok från ortens Sparbank med insatta 2 kr när vi började skolan.

Tanken var säkert att vi skulle förvalta den väl. Jag lät farsan förvara den i sin låsta skrivbordslåda, och då och då kontrollerade jag att den var kvar där. Jag var ung då och själen var ganska obefläckad och ren.


Vi får ett helt liv att förvalta.. när vi kommer till världen. Hur vi förvaltar det blir saldot av mitt människovärde och mitt värde gentemot andra människor. 

I dagarna har vi fått hemska nyheter om hur brott mot mänskligheten begås mot ett fredligt folk. Massmord, tortyr, våldtäkter, rån och röverier, och hela skalan av ondskans obegripliga galenskaper. 


Jag vill inte vara med bland sådana, i er värdegrund, jag anser mig vara bättre än era likvärdiga gelikar som härjar i Ukraina och andra ställen i världen. Ni säger ha samma värde med ondskans utövare.

 

- Jag vill inte vara med i er grupp och jag delar inte era gungande värdegrunder!

27 maj 2021


Självklart har den angripne rätten att försvara sig! Hur skulle det annars bli? Vi vet också att våra skattefinansierade statsmedier och i detta fall Sveriges Radio månar om de palestinska barnen när Israel försvarar sig mot angriparen som började skjuta raketer på israeler och israelska barn.  

Lika självklart är också att Israel har ett överlägset bättre försvar än den palestinska sidan, men det innebär inte att de inte får försvara sig mot en angripare.

Vad jag förstår, och det är inte mycket, så beror israels ockupering av vissa palestinska områden på att just dessa områden är mycket viktiga ur deras försvarssynpunkt mot en granne och ständig fiende vars syfte är att helt förinta staten Israel? Vem skulle inte i det läget göra allt för att förhindra det?

Kanske inte Sverige, men alla andra skulle skulle göra det!

Enda sättet för palestinier att få tillbaka de ockuperade områden är givetvis att visa och bevisa att de låter Israel vara i fred, och att israelerna kan lita på det. I nuläget är det förståeligt att de inte litar på sina fientliga grannar.

Tydligen tycker många svenskar och 'statsmedian' att en angripare alltid har rätt och rätten på sin sida, hur än skuldläget ser ut. 

Detta inlägg på grund av ett radioprogram nu på morgonen där en medarbetare på Sveriges Radio hade gjort ett  sk. 'snyftprogram' från den palestinska sidan och barnen där. Det var tråkigt att höra hur israelhatet förs över från vuxna till barnen, och då kommer israelhatet att förstöra även den växande nya generationen.  Ingen fred i sikte! 

Hörde strax efter i 'Ring P1'  en man ringa in i samma ärende och pratade logiskt om samma sak. 

Våra skattefinansierade 'statsmedier' agerar långtifrån en neutral ledstjärna, som egentligen borde vara en absolut princip för att betjäna hela folket. Det gör dom inte nu! Det var nog bara Janne Josefsson som kom i närheten av det! :/


6/5 2021

Det mullrar, åskar och blixtrar i Sverige! ..som aldrig förr. Halva sveriges befolkning pekas ut som potentionella våldtäktsmän och kvinnomördare. Kvinnor våldtagas, folk skjuts och bomber detonerar.

På kort tid har fem kvinnor mördats av sina närstående män och igår smällde tre bomber på Malmös gator. 


Skolministern är rejält i blåsväder efter att det uppdagats och belagts att regeringen och skolverket trixat med uppgifter om den svenska skolan som underlag till den internationellt ansedda PISA-undersökningen. De har sorterat bort elever som presterat sämre. Det är mycket allvarligt, och det skadar sveriges anseende och trovärdighet internationellt sett. 

Frågan uppstår om vi längre kan lita på våra politiker och politiska system. Steget har blivit mycket kortare efter det här till att handla om något annat, exempelvis manipulerande av val? Godistjuven' blir djärvare och djärvare ju fler gånger denne klarar sig, märkte jag som godissugen liten kille i fars lilla butik :/


Sverige har tappat greppet när det gäller vildsvinen, medan Norge hanterar problemet. Ett annat mycket skadligt djur fanns redan i södra sverige och kommer att spridas snabbt uppåt landet, om inget görs - och i sverige görs ju inget. Om detta var det på tv:en häromdagen och det handlade om ett mycket besvärligt djur. (Glömt namnet, men en mårdliknande varelse)


Det stora vårdföretaget 'Attendo' är rejält ute i blåsväder efter att en anställd agerat visselblåsare och sedan kallats upp till chefen och fått rejäl åthutning. 

Attendos' skandinavienchef sitter sedan på teven och försöker bortförklara och försvara en omöjlig kronisk åkomma som dessa privata företag brottas med - kronisk GIRIGHET!  Och denna åkomma går inte att bota, än mindre att informera eller utbilda bort, som chefen försökte krysta fram. Nej det handlar om ett av människans starkaste  destruktiva drifter.


Jag har skrivit det förr och skriver det nu också: Vi ska inte överlämna våra sjuka, våra äldre, åldringar, arbetslösa och liknande svaga människor i händerna på girighetens marknad. Det blir aldrig bättre när girigheten får råda utan strama tyglar. Den kommer att vara starkare än omtanken om 'sina kunder' någonsin kommer att bli.

Vi ska gemensamt med gemensamma skattepengar ta hand om varandra i samhället och att vi kan förvänta oss samma när vi behöver hjälp. Våra skattekronor ska inte satsas på 'girighetens marknad!' Inte en enda krona!

Konkurrens är bra när det handlar om att tillverka bättre traktorer, gräs- klippare och annat som bullrar och låter högt :/

22/3 -21

Med den historiska bakgrunden som socialdemokraterna har borde de skruva ner volymen ordentligt på sina smutsiga angrepp på 'andra blocket' och främst på sverigedemokraterna som de behandlar som 'icke människor' samtidigt som de förkunnar fraserna om 'alla människors lika värde' och deras sk. 'värdegrund'.

Statsministern hade redan på tungan i senaste intervju att beskylla även moderaterna för 'icke demokrater', men han blev rädd när programledaren krävde ett förtydligande av honom om han verkligen menade det som han höll på att säga. Då backade och lappade statsministern sin ansats till ytterligare en dumhet. Hatet lyste i ögonen!

Att en annan viktig minister skriver i media och insinuerar eller jämför sverige- demokraterna med grisar är väl det lägsta man kan komma. Han borde skämmas, men till det krävs lite större insikter än hat. Han gjorde senare bort sig totalt i en intervju på nätet där han helt tappade kontrollen över sitt hat mot Jimmie Åkesson. Det var pinsamt att se, men också det kunde Åkesson parera på ett civiliserat sätt. Han är fantastisk på att kunna behålla sakligheten och lugnet trots att 'vargflocken' ständigt attackerar honom från olika håll. En 'vargflock som samtidigt förkunnar närmast heligt frasen om 'Alla människors lika värde' och deras heliga 'värdegrund'. Vad jag förstått så har Åkesson kommit från moderaterna till Sd, och har således aldrig varit nazist, som det felaktigt påstås. Däremot har socialdemokraterna en bakgrund, inte så långt tillbaka i tiden, som är svartare än svart. Tänker på nära förbindelser med tyskland och nazisterna redan på 1930-talet och 40-talet, Rasbiologin här hemma, Baltutlämningen, Lobotomin, nazisttågen genom Sverige, och mycket annat också som ligger vid hälarna på ledande socialdemokrater av idag. 

Det är farligt att sätta sig själv och flocken på en piedestal och därifrån försöka nedvärdera och kasta grismat till dem som är av annan åsikt i vissa frågor. Det kallas normalt för demokrati och i en demokrati ska alla ha rätt att säga sin mening, är det menat.  Att försöka konstruera nya lagar för att bakvägen kunna begränsa folkets yttrande- och åsiktsfriheter är likamed att begå 'kollektiv självmord' i bästa Arto Paasilinna stil, enligt hans roman med samma namn. Ett slitet talesätt; 'Det är farligt att kasta sten i ett glashus!'

Att måla upp skrämselscenarier för att försöka skrämma upp folket från att rösta på andra än de maktfullkomliga är närmast ett hån mot vanliga tänkande människor. Jag tror att de flesta svenskar kan tänka själva, faktiskt!


Jag har inget behov av att försvara sverigedemokraterna eller Åkesson, men eftersom jag anser mig vara politiskt fri, frei på tyska, så ser jag hur 'maktsidan grovt missbrukar sin ställning som de knappast har mandat för. 

Jag hoppas på maktskifte så att landet kan någorlunda 'repareras' efter denna katastrofala regering. Inte för min egen del, men för att folk ska öppna sina ögon och slå på backväxeln. Främst vill jag personligen att mina barn och barnbarn ska få en tryggare framtid, utan att behöva vara rädda att gå ut, eller behöva fly landet. Den instinkten är stark som alla föräldrar och far och morföräldrar har i ryggmärgen.


Min fråga är; Vad hade socialdemokraterna för planer för att göra med de människor som hamnade under 'ribban' vid människomätningar inklusive de sk. skallmätningar. Betraktades de som 'undermänniskor, helt enkelt??

Är det föräldrarna eller staten som ska uppfostra våra barn? Är det en mänsklig rättighet för föräldrarna att få utforma en sund grund för sina barn inför vuxenlivet -  inte av staten som vill ideologisera barnen?

16/3 2021

Införandet av förskolor och daghem var givetvis motiverat så att även mammorna skulle kunna deltaga i arbetslivet när Sveriges industrier ropade efter folk. Då uppstod också frågan vilket som var viktigare; en bra uppfostran för barnen eller att tillfredsställa marknadens behov av arbetskraft. En långsiktigare tanke bakom var självklart att staten skulle övertaga föräldrarnas roll och på de viset säkra en rättorienterad 'plantskola' som skulle ge avkastning i form av likformade individer. Daghems- och förskolepersonalen blev nyckelpersonerna i den statliga uppfostran.

Så ser det ut idag när allsköns experter utformar teorier och experimenterar med våra barn som de   lagligen 'kidnappat' från barnens föräldrar, grovt uttryck.

Kommer också detta samhällsexperiment i eftermälet att hamna i raden av alla tidigare experiment, skallmätningar, lobotomi, tester med psykiskt sjuka,osv, som tyvärr fortfarande belastar samma maktinnehavare nu som då? 

En förlorad generation' talas det om idag, och vissa negativa spår lever fortfarande kvar i vårt samhälle. När kunskap inte räknas som huvudriktmärket för skolans arbete, utan omfamnas och kvävs av kringliggande teorier som inte alls hör till skolans uppgifter, eller motverkar föräldrarnas ambitioner att uppfostra sina barn enligt normer som vuxit fram genom tiderna.


Föräldrarna har hamnat i underläge och blivit till någonslags 'biindivider' som hela tiden har misstänksamma ögon i nacken av samhällsorgan.

Vi fick se ett tv-program om för en tid sedan där föräldrarna greps på helt grundlösa antaganden. Det visade sig att de hade behandlats värre än grova kriminella i vårt land. Barnet hade haft normalt förekommande blåmärken som det hade fått på ett 'normalt' sätt. De borde ha fått ett skadestånd med många nollor för en sådan behandling av de sociala och polisen.


Nej, föräldrarna måste få tillbaka makten över sina egna barns uppfostran. Skolans uppgift är att förmedla utbildning och kunskaper. Staten ska inte åtaga sig rollen som uppfostrare för den är aldrig neutral, utan dras åt det hållet vem som råkar ha makten just då. Inga ismer innanför skolans portar!  Inte en experimentinstitution för allehanda politiska vindar!


Apropå det 'könlösa' samhället;

Hur tänker egentligen 'fanatikerna' kunna ändra på naturens lagar som har delat hela jordens 'besättning' i tvåkönat för att det ska fungera? Blir det inte hartnär obegripligt då för de små barnen att förstå och hantera, å ena sidan att naturens lagar där allt har tydligt indelats i två kön och olika roller, och å andra sidan skolfröknarnas och politikerna enkönade, om dock med tydliga olikheter kroppsligt och känslomässigt. Kan inte låta bli att berätta:

Min dotter hade sin pojke 7 år i en förskola i Uppsala. Han var/är ganska livlig men på ett glatt och trevligt sätt, också enligt lärarna. Mamman tittade in i klassrummet mitt på dagen innan hon skulle till jobbet och såg att någon/några hade samlat ihop barnens alla skor och satt dom i en hög mot dörren. Hon frågade vem eller vilka som hade gjort det, och fick till slut reda på att det var hennes son och en annan kille. 

Mamman hade, naturligt nog, sagt åt lärarinnan att hon skulle se till att de två pojkarna ställde tillbaka barnens skor som de brukar stå i utgångshallen. Men hör och häpna och min dotter blev mest häpen för svaret:

- Nej, det kan vi inte göra för då känner de två grabbarna kanske kränkta! ..men om vi pratar om det så kanske alla hjälps åt att ordna skorna! 

Min dotter hade nog tagit sig för pannan för ett sådant svar från fröken.

Hon hade sagt vid dörren till lärarinnan;

- 'Se till att pojkarna har ställt tillbaka skorna när jag kommer och hämtar honom klockan tre?

Jo, skorna var ställda på plats klockan tre när hon kom, men alla hade hjälpts åt, hade lärarinnan mumlat.

Vad är det för skola som försöker sabotera det som förädrarna försöker lära sina barn, lite folkvett och ansvarskänsla. Em flumskola kallad med all rätt!


Slutligen... jag är inte anhängare av 'gruppbestraffningar',för sådant kunde man råka ut för i lumpen då någon hade gjort något så fick alla straff! 

Tycker du att det rätt? Nej, bara de 'skyldiga' borde ha lagt tillbaka skorna, så klart! 

Det var bättre förr?

Text: Reino Larsson 20-02-02


Så har de äldre.. förmodligen sagt i alla tider. Frågan uppstår då om det verkligen var så, eller var det bara som de äldre upplevde det, eller påverkades de av oron för det nya som vi alla får tampas med hela tiden. Kanske mer i vår tid än under våra förfäders tid då det vardagliga sysslorna inte förändrades så snabbt och inte heller krävde så mycket. Då hästarna bara gnäggade och kossorna idisslade och behövdes inte styras digitalt, ej heller omprogrammeras eller uppdateras som idag. 

Minnet har ju den mekanismen att lagra det positiva och radera det som varit negativt. Kanske evolutionens tanke har varit att rädda människan från att älta och drunkna i träsket av alla tråkiga upplevelser som vi onekligen drabbas av under 'resans gång', så att säga. Det positiva som lagras och lagrats i oss ska sålunda fungera som 'flytkuddar' på vår återstående vandring framåt. 

Materiellt har dagens människor det mycket bättre än folk hade förr. Frågan är om dagens människor är lyckligare idag än de var exempelvis i min ungdom?  Lycka har knappast något att göra med antalet prylar vi har stående i skåpen vilka vi knappt använder, eller egentligen behöver. Förr lånade man verktyg och kanske också maskiner av någon som hade. Det var inte mer med det!

Maten man åt i min ungdom exv. var enkel men rejäl. Basmatvarorna kom från det egna 'skafferiet' och var potatis, fisk av olika slag, kött och grönsaker från det egna grönsakslandet. Inga onaturliga eller farliga tillsatser användes, bara salt och peppar och kanske några kryddor till.

Dagens matproduktion och lyxkonsumtion har nått upp till galenskapens översta ribba och som står i direkt konfrontation med en klimatsmart mathushållning. De egna landets matproducenter tvingas på knä och lägga ner produktioner medan de ersätts av globala lågprisproducerade varor vars kvalitet  ingen riktigt kan garantera. 

En intressant fråga vore att få svar på, och som borde intressera alla miljö- och klimatvänner, är hur stort fraktandet är av olika matvaror per flyg, till sjöss och på land, globalt mellan länder som själva med lätthet kunde producera samma, där bara inköpspriset är den enda avgörande faktorn?

Om klimathotet är så alarmerande och bör tagas på största allvar så borde detta fraktandet ha stoppats för längesedan.


- Var det bättre förr?