BÖCKER

Mina utgivna böcker


Tre böcker har jag skrivit och de har utgivits av Atremi bokförlag. Tryckts hos Örebro universitet.


Den första boken:

'Bortom Rostmyrens källor', gav jag ut år 2000.


Andra boken:

'De tusen fotspåren', blev färdig år 2003.


Tredje boken:

'Blåtiran', var en roman, en kärleksberättelse, men handlade inte alls om  det som titeln på boken lätt ger intryck av vid första anblicken. Utgivningsår 2006


Samtliga tre böcker lär finnas på biblioteket i Pajala och går att låna därifrån.

Evald var charmgossen i skolan, tjejernas blickfång och lärarnas gunstling. Han var den rediga killen som alltid först ville bygga broar för att komma över livets utmaningar.

Iris var den blyga flickan med långa flätor och ett oemotstånligt leende på sina läppar. Innanför var honäventyrerskan som såg möjligheter i det okända och hellre kastade sig ut i utmaningen, innan bron var byggd.

Det började redan i klassrummet där han satt i bänken bakom henne. Han kunde inte låta bli att ta i hennes flätor, röra vid henne för att få leendet som han aldrig blev mätt på. De fann varandra och lyckans portar stod vidöppna.Till den dag då hon plötsligt var borta ur Evalds liv. Livet tog en annan vändning och de hamnade i var sin världsdel. Just innan hade Evalds storebror John försvunnit undermystiska omständigheter. Det sades att Finlands regering hade mörklagt incidenten vid forna Sovjetunionens gräns och att John skulle ha varit inblandad. En omöjlig tanke för hans familj. John som alltid hade stått på derätt rådigas sida. Holger däremot var en spjuver och en fixare. Han tog sig fram i livet på sitt sätt utan att egentligen komma någon vart. Många i bygden ansåg honom vara en odåga. Holger skulle nog fixa också sitt liv, hade Evald tänkt. En dag, efter ett helt liv ringde telefonen hos Evald och väckte honom mitt i en dröm. Samtalet kom långt ifrån. Det kom över flera decennier från ett förflutet. Cirkeln började slutas och den långa omvägen nå sitt slut. Rösten vill svika honom men han formar varsamt orden i sin mun med luften som är kvar i lungorna..

- Det är väl inte du.. Iris?

Kommande bok under arbete..

Presentböcker Tornedalen

Tidigare utgivningar..

Tänkte...

Tidskriften

Högst Personligt

gavs ut i ett fåtal nummer i slutet av

1990-talet.


Den lades ner efter en tid eftersom tidsskriften inte fick bärkraft tillräckligt snabbt.


Idén gick ut på att läsarna själva fick sina texter eller bilder publicerade utan att det kostade något för dem. 

Många skrivintresserade runt om i vårt land var prenumeranter och bidrog med material till tidskriften.

Dessutom har jag spökskrivit en över 200 sidig i A4 storlek

'Handbok i projektmetodik' åt ett utbildningsföretag, samt gjort  en del reklammaterial åt vissa företag.'Tullhundens år

'Tullihurtan vuodet

Boken är under arbete...


Språk:

På svenska och 'meän kieli' på mitt sätt.


Utgivning:

Preliminärt under år 2020


© Copyright. All Rights Reserved.