BLOGG.februari.2021

Sidan uppdaterad

21.45 / 28 februari

2021

Våran hund 'Sorry' från Pilkkasaivo som liten valp.

FEBRUARI  2021              VECKA 5

MÅNDAG                                HELMIKUU  2021      

Tidigare månaders bloggar hittar du under fliken ARKIVET här ovan.

1

09.00 / -11 i Pajala

Ingen större skillnad.. i att vakna till en måndag eller söndag, inte heller någon skillnad i att vakna i februari eller januari för den delen heller.

Det är alltid lite extra jobb med bloggen när en ny månad börjar, då måste man kopiera och arkivera det gamla och radera och pula ihop en ny sida så att det passar till den nya månaden. Men det är bara lite kul.. att börja på en ny kula :)

21.10 / -15 i Pajala

Kalla fakta.. var faktiskt intressant ikväll. Det handlade om bl.a. svenska banker som finansierar riktiga miljöbovar i Europa, som det stora kolkraft- verket i Tyskland som reportrarna besökte men fick få svar från. Den svenska bankmannen gömde sig bakom banksekretessen, så klart :/

Nu ska jag dyka ner i min bok, synd bara att jag läst nästan halva boken.. på två kvällar. Snart har jag läst ut den, och.. stirrar med tom blick mot taket igen :))                                                                             /Godnatt!

08.50 / -22 i Pajala, burr!

Idag är det exakt 117 år sedan.. som min far föddes! 2/2 1904. Det är ett tag sedan, kan man säga och världen såg lite annorlunda ut, men inte fredligare på något vis, två världskrig skulle det bli och annat elände. Människor har fått lida mycket för några knäppgökars skull.. vilka borde ha knäppts redan i vaggan så mycket elände som de orsakade för miljoner andra. Min far var en mycket social människa som trivdes med både gamla och unga. Under beredskapstiden var han placerad i sin hemby med andra från när och fjärran. Ända från Skåne kom de och fick nästan min far att flytta ner dit, men min mamma sade ifrån så det blev inget av flytten. Istället kom det lådor med äpplen varje jul, minns jag, Bubblan med farsans drömmar blåste min mor hål i. Det var kanske bäst så ;)

21.45 / -10 i Pajala

Det var inte.. en dag i Ivan Ivanovitj liv, men däremot en dag i Alexej Navaljnyjs liv när han stod inför rätta i Ryssland. Han dömdes till fängelse i 3,5 år.

FEBRUARI  2021  

TISDAG         

2

Pajalaugglan' vakar över pajalaborna vid busstationen.  

Den nyaste boken.. om Palmemordet av journalisten som aldrig ger upp i sökandet efter sanningen då Sveriges statsminister avrättades på öppen gata i Stockholm, 28 februari kl. 23.21

I denna bok har författaren redogjort för flera felaktigheter i polisens version av händelsen.  Att den spänstige mördaren med skarp sinnesnärvaro var vänsterhänt och att fru Palme fick första kulan och andra sköt han 'proffessionellt' mitt på ryggen på statsministern. På en halvsekund rasade Palme ner på den isiga gatan.

Christer Pettersson dömdes enbart på Lisbeth Palmes utpekande vilket hon kom på mycket senare och ändrade flera gånger. CP dömdes i tingsrätten och friades i hovrätten tack vare att inga juristledamöter röstade för fällande dom. Bevisen mot Christer P var obefintliga, allt hängde på Lisbeth Palmes i förvirringen vaga utpekande.

Jag har läst och lyssnat.. på det mesta som skrivits och sagts om det olösta palmemordet och förundras över polisens klantigheter, nonchalans och arrogans mot flertalet vittnen som råkat se och höra något som kan haft med mordet att göra. De borde ha lyssnat på de mycket insatta och duktiga 'privatspanarna' om deras detaljer kunde tillföra utredningen något, istället för att behandla dem som något som katten släpat in. De finska tjejernas iakttagelse, osv. Alla dessa vittnen hade inget eget intresse i händelsen, de råkade bara finnas där. Polisen svamlade det till med Holmér i spetsen och sedan Christer P utan att egentligen ha några bevis till någonting, enligt bokens författare. Jag tycker att Lars Borgnäs har tillfört mycket klarhet till detta mord, och även journalisten Sven Anér.

Min uppfattning är att det inte kan ha varit en sk. 'ensam galning' som mördade Sveriges statsminister, utan det är något annat större som dragit och styrt hela utredningen ur kurs. Som ett stort fartyg med reva på ena sidan i fören inte vill lyda styrmannen, ungefär ;/

Lunchmusik.

(Klicka på bilden)

Mina äldre hemsidor

raderats:

www.rixmix.se     

upphört 2021-02-02

www.norrmix.se   

upphört 2021-01-18

Läste färdigt.. palmeboken på några kvällar. Jag slukar böcker som är bra, och den här var det. Lars Borgnäs nyutgivna bok om mordet på statsminister Olof Palme.

Man förundras över hur klantigt mordutred- ningen sattes igång och bedrevs. Folk som aldrig utrett mord fick det viktigaste upp- draget att leda spaningarna, medan mycket erfarna mordutredare sattes åt sidan. Tydligen var den tyngsta meriten för utredarna att de var goda socialdemokrater, som Holmér, Ebbe Carlsson.., annat var inte viktigt. Man glömde bort att en statsminister är hela folkets angelägenhet. Lisbeth Palme fick oerhörd makt att styra och påverka processen där viktiga normala rutiner grovt åsidosattes. Därför är mördaren fri än idag, men en syndabock har utsetts.. igen, trots att han är död sedan tjugo år tillbaka. Lars Borgnäs bok är intressant och visar på nya grepp och vinklar. Den ger kanske ett nålstick och en vink med budskapet; 'Skyll er själva när ni hade så fel' och lät politiken styra och professionaliten kliva åt sidan.  Läs boken!

Är det någon..

..som har tappat sina glasögon på Genvägen vid Räddningsstationen?


Jag plockade undan dom från trafiken och ställde försiktigt på vägtavlan!

När jag anställdes i tullen 1976 så skulle det tas ett fotografi till tjänstekortet bland annat. Fotografen hade stående slogan åt oss nybörjare när han skulle klicka fotot, Han sade:


-Tänk nu på tullens högsta chef och försök se bestämd och grym ut!


Jag försökte, och idag när jag tittar på fotot så blir jag rädd och förskräckt varje gång :/

Det är inte bara Charlotte Kalla och Zlatan som står som staty medan de lever, för denna bild föreställer mig som staty vid Kengisforsens enorma vårvågs- rullning! :/

Foto: Elisabeth Pemer

Foto: Martin Soutukorva

Foto: Någon av bröderna Soutukorva

20 år och livet tycktes vara på topp, men i själva verket hade det bara börjat,

Foto/färg; selfie på den tiden ;)

3

FEBRUARI  2021  

ONSDAG         

08.30 / -15 i Pajala

Rör om i min kaffekopp! ..så att kaffet ska svalna till drickbart. Skeden mot koppen låter som hästens klingande bjällror från förr. Ljudet var genomträngande i vinter- mörkret likafullt. Min morgonkopps klirr hörs knappast lika långt men signalerar tydligt att det nalkas något gott. Aromers doft och de bruna bönors magiska kraft ;/

Jag låg och läste 'min bok' igen igårkväll, slukar text sida för sida som en krokodil när den hittat något aptitligt. 

Lars Borgnäs bok är mycket intressant att läsa, dvs. om man är intresserad av den stora gåtans mysterier, annars är det bara detaljers tragglande och sekunders klyv- ning. En traumatisk gåta för landet som kanske döljer tidernas största hemlighet.

22.45 / -19 i Pajala

En solskensdag idag! ..och den värmde faktiskt en smula, som Leif sade!  Vi hoppas på sol också i morgon!   /Godnatt!

4

FEBRUARI  2021  

TORSDAG         

11.10 / -6 i Pajala

See.. nu tittar lilla Solen in igen! 

Av mitt fulla hjärta vill jag hälsa den,

med min solskenssång, gång på gång,

ingen blir så god och glad när Solen skiner.

Se nu tittar lilla Solen in igen!

Se så vackert! Vi ska ta det om igen!

Se nu tittar lilla Solen in igen,

släpp in den uti hjärtekammaren,

Då blir det solsken ute, solsken inne,

solsken ut i vart sinn!

                                                    T&M: Åke Wassing

21.30 / -6 i Pajala, otroligt!

Ikväll ska jag läsa färdigt! ..den

senaste boken om palmemordet.

Hoppas jag hittar lösningen till mordet, för annars är det kört - boken tar ju slut :)

Tydligen är det inte bara jag som tycker tidvist att väggarna rasar in och utrymmet blir deprimerande trångt och kvavt. En försiktig granne flydde till eftermiddags- kaffet hit med nybakade bullar, så klart ;)

/Godnatt!

5

FEBRUARI  2021  

FREDAG         

05.30 / -7 i Pajala

Timmen är ovanligt tidig för mig! ..och sömnen tog bara slut. Är det kanske spänningen för att det är fredag som körde upp mig? Nej, absolut inte, så många fredagar som jag utan pardon blåst på till nio tio. Det var nog bara slumpen som hade sitt smutsiga finger med i spelet. Eller.. det kanske är för att ett par bybor snabbt skulle kika in, under strikta försiktig-hets åtgärder. Ärendet gällde den återuppståndna föreningen, tror jag, och det är väl glädjande att något har återuppväckts i byn med stort B.

Annars.. blir det att bara följa de 'vältrampade' fredagsrutinerna, kanske plocka ihop lite grejer som dragits fram under veckan, det vill säga; ställa tillbaka det som jag dragit fram och tänkt sortera och rensa; Utan åtgärd!

22.25 / -8 i Pajala  /Godnatt!

Gästerna är hemma.. och papperen är undertecknade. Allt var i sin ordning när jag och grannen reviderade. En bullpåse med hembakat lämnades på bordet. Jag hade varit på min uterunda... med bil just inna de kom. Dagen var så fin och den nyvakne gjorde sitt yttersta för att behaga oss människo krakar. (Solen menar jag)

6

FEBRUARI  2021  

LÖRDAG         

08.45 /  -5 i Pajala

Bullpåsen lockar! ..men jag ska försöka vara hård och avvisande mot den, i alla fall nu med morgonkaffet för att övertyga mig själv igen att jag faktiskt har kvar en gnutta karaktär i något skrymsle :/

Har sovit gott och drömt också väldigt sparsamt, vad det nu kan bero på. Ska försöka fortsätta på den linjen även genom denna lördag! (Inte sova, men leva sunt):

12.10 / -5 i Pajala

Krig eller vad? ..frågade jag en klunga poliser med två bilar mitt i centrum av byn. Polismannen tittade bort och sedan svarade han: 'Vi får inte säga vad det är!' Och jag frågade: 'Är det på riktigt, eller på lek?   'På riktigt', svarade han, och såg lite klurig ut.

En polishelikopter har cirklat ganska snävt runt Pajala centrum hela morgonen, eller i timmar. Kanske den just gick ner för tankning? Man kände sig väldigt övervakad faktiskt på promenaden :/

Vädret är vackert och folk var ute och såg frågande ut. De stannade till när de mötte andra och pratade och undrade.  Man undrar ju vad det är när det är sådant pådrag i lilla Pajala?

22.10 / -15 i Pajala

Inte så mycket mer.. att göra idag! ..så jag

säger väl Godnatt och inget mer.

7

FEBRUARI  2021  

SÖNDAG         

09.00 / -14 i Pajala

Gäzzpar.. så att käkarna hoppar ur led! Men vad gör man när övergången mellan sömn och vakenhet inte är som en knapptryckning mellan ljus och mörker? Enda hoppet att snart bli klar i knoppen är den ångande koppen bredvid de vita papperen på bordet.

22.10 / -8 i Pajala

Sett kvällens 'Agenda'. ..om invandringen och om Putin och hans palats.  Mitt palats skulle behöva ett upplyft i form av dammsugning och kanske luftning, diskhon är i alla fall någotsånär tomt och rent efer att byborna var hit ;/                 

/Godnatt!

8

FEBRUARI  2021              VECKA 6

MÅNDAG                                HELMIKUU  2021      

10.30 /  -16 i Pajala

Det ee' måndagmorgon.. och mitt huvud känns ihåligt! Faktiskt som att jag skulle ha rensat på kallvindan. Mycket lättare också, men jag tror ändå inte att om man skulle lysa med ficklampa in i örat så skulle ljuset komma ut från andra örat. Läste eller hörde igår att så var det med någon, men jag vill eller törs inte säga på vem :)

Nåja, slutsvamlat nu och greppar tag i den ångande koppen..

15.30 / -10 i Pajala

En solskenspromenad.. längs Torneälvens strand idag! Snön blir vitare än vit när tidiga vårsolen tittar fram. Nuförtiden körs tyvärr de vita fina snöytorna sönder och samman av nöjesåkande 'skoterister' eller skoteråkare.

Gick också längs södra bron här i Pajala och tog några bilder när naturen bjuder på det bästa och poserar gärna för en enkel måndagsflanör.

21.30 / -19 i Pajala

Där satt den! ..denna soliga och småkalla måndag. Säger bara;

- Tack och godnatt för idag!

9

FEBRUARI  2021  

TISDAG            

10.00 / -18 i Pajala

Godmorgon!

Lyssnar på 'Ring P1' med Janne Josefsson...

14.15 / -18 i Pajala, strålande sol.

Gjorde min lunchpromenad.. i vederbörlig ordning. Solen var med mig, som sagt, och den friska luften nöp lite och färgade kinderna röd- rosa - tror jag :)

Hörde att det hade varit kallt på vissa ställen i vår kommun, närmare minus 30 i norra delarna, brrr! Det är bra - det är precis som det ska va' vid den här årstiden.

Hör att folk är oroliga för när de ska få 'sprutan', särskilt de som är förprioriterade, och när de i deras oro ringer till berörda instanser och ansvariga så har dom aldrig tid att svara, sägs det. Konstigt, men inte så konstigt - samhället har förändrats och samhällsklimatet blivit kyligare! Så är det bara! :(

Men trots det..

22.10 / -28 i Pajala

Det blir en kall natt! ..hoppas att allt fungerar och att ingen behöver frysa.             /Godnatt!

10

FEBRUARI  2021  

ONSDAG            

07.30 / -28 i Pajala

Jag tänkte med fasa.. när jag vaknade på siffrorna som brutalt talar om att det i vårt land dött över 12 000 människor i Covid-19!  Och är troligen snart uppe i  lika många som det bor folk i min kommun + en likadan kommun! 

Jag kan inte fatta hur en seriös statsminister i det läget kan stå och säga i riksteven att Sverige ändå valt rätt väg att bekämpa pandemin!? Jag kan helt enkelt inte fatta det, när våra grann- länder har några hundra döda! Ändå finns det svenskar som på fullt allvar försvarar detta!? Jag brukar kalla sådana för 'politiskt troende', för de har, med allt att döma, överlåtit tänkandet åt någon konstig urblåst ideologi som inte finns längre.

Och vår näst högsta ansvariga, Lena Hallergren, socialminister, fortsätter att skylla ifrån sig på alla andra och anser sig själv vara fri, fri från ansvar!? ..om hon vet vad det är.

Jag vet inte, och jag begriper inte längre..

Men trots det..

11

FEBRUARI  2021  

TORSDAG            

22.45 / -17 i Pajala

En dag i sänder.. får man väl försöka ta. Många pratar om när vaccinet ska komma och oron för att det kommer att dröja länge till är stor. Tilliten till 'eliten' börjar svikta kan man märka. Det är för många löften som spricker, och det är inte bra, även om det skulle bero påyttre omständigheter. Ska kolla imorgon hur långt våra grannländer har kommit i vaccineringsprogrammet. 

Men först ska ajg sova på saken,,   /Godnatt!

08.00 / -15 i Pajala

Ingen är sig lik.. i morgonspegeln, förutom möjligen de naturvackra. Jag blir rädd varje morgon om jag inte undviker den i hallen, men jag måste ju förbi där, snabbt som attan :) 

Ska ha min lilla 'andaktsstund i lugn och ro, med ångande koppen och klirret från porslinet när skeden slår i som en pendel i stapeln.

Annars verkar denna torsdagsmorgon vara vintrig och småkall när jag glipar lite på persiennbladen.

21.30 / -19 i Pajala

Tack för idag!   /Godnatt!

12

FEBRUARI  2021  

FREDAG            

09.30 / -18 i Pajala

'Föräldrarna ska vara guide åt sina barn!' ..säger en kvinna i radion åt Janne Josefsson i 'Ring P1.' Hon tycker att dagens föräldrar inte uppfostrar sina barn, utan istället är det barnen som styr föräldrarna. Den fria uppfostran!  

Jag tror att vi i Sverige har för många sk. självutnämnda experter som vet bäst om det mesta. Jag kanske är en av dem :)

Nu ska jag fortsätta att lyssna på landets 'superjournalist.

21.00 / -6 i Pajala

Singlar slant! ..om jag ska stänga teven eller lägga mig och läsa och sova. Helst inte samtidgt dock!  Skavlan' är ju borta så.. programmet nu är ju bara  surrogat och då är det inte samma som originalet.  Skavlan' fnissar inte eller skrattar krokig när han är programledare. Hans gäster är huvud- personerna i hans program.  Men nu.. blir det annat!   /Godnatt!

Fortsatte ändå att titta på Carina Bergenfeldts program. Det var intressanta gäster och  programledaren var bra. Jag svamlade innan :/

13

FEBRUARI  2021  

LÖRDAG            

10.50 / -10 i Pajala, solen skiner

Det blev lite konstigt igen! ..när jag vaknade fem och steg upp sex. Var uppe till närmare åtta och gick och lade mig igen, somnade och vaknade för en stund sedan :/  Men jag ska försöka komma ikapp dagen som höll på att gå ur händerna på mig och komma ut i solen en stund. Det är ju lördag, för tusan!

23.10 / -12 i Pajala

En superfin dag! ..jag var ända ner till Tannavallen och campingplatsen under min lunchpromenad. Beundrade landskapets vithet och tog några foton. Tar mina bilder med mobiltelefonen och den har ju inget filter för blåljuset, så.. Det skulle nog bli bättre bilder med vanliga kameran, men av rena bekvämlighetsskäl nöjer jag mig med mobilen, som sagt.

Nu ska jag säga...    /Godnatt!

14

FEBRUARI  2021  

SÖNDAG            

08.45 / -17 i Pajala, det blir soligt

'Det är ljuvligt att göra Ingenting,

och sen vila efteråt!'

..läser jag på en tavla på köksbordet som jag fått i present någongång. Så man undrar vilken uppfattning den givaren hade om mig :)  Det är nog bara någon av mina två döttrar som vågar uttrycka sin uppfattning så sanningsenligt! :)

Söndag! ..och det betyder att det är en ledig dag, och det verkar bli också en fin dag! Vi får hoppas det!

22.45 / -18 i Pajala

Jag hann ut; ..innan solen vände neråt igen. Promenaden blev kortare än annars, få som var i farten på byn. Tog sedan bilen och var till Kengis och kollade hur det såg ut där, framför allt i forsen, som var intakt när det gällde isen.

Söndag är alltid en lugnare dag än de andra, och det är ett plus som stillar tanken och ger plats för nya. Som förr när de stora fönstren slogs upp när det blev rast och alla ungar sprang ut på skolgården. Då var det ordning och reda, och belöning på lördag!

/Godnatt!

15

FEBRUARI  2021              VECKA 7

MÅNDAG                                HELMIKUU  2021      

10.50 / -8 i Pajala

Solen har hunnit upp en bit! ..och lockelsen ut är stor. Avnjutit morgon- kaffet och pratat i telefon. Bäst att skynda sig innan solen bestämmer sig för landning igen bakom horisontlinjen :)

21.55 / -5 i Pajala

Ja tänk.. att den här dagen också är till ända. Tiden går lite segt ibland, andra gånger rusar den.  Men planetsystemet håller samma hastighet år efte år, dag för dag, timme för timme. Varför jag nu ska tänka på det.

Som sagt, den femtonde dagen i februari är snart till ända, och vi börjar med andra halvlek om ett par timmar, jag menar andra halvan av månaden.

/Godnatt!

FEBRUARI  2021   

TISDAG              

16

08.30 / -4 i Pajala

Godmorgon världen!  ..skulle man kunna säga om världen lyssnade, men det är problemet att världen inte lyssnar på mig, och inte på någon annan heller, för den delen. Det skulle nog ha samma effekt som att ropa högt mitt i öknen, Var det inte någon som gjorde det, enligt boka, och kanske var det några som lyssnade då.

Och vad skulle jag säga  om jag fick tillfälle att ropa i öknen.. och världen verkligen skulle lyssna. Kanske så här:


- Ta er i akt, vargen kommer!


Vi har ju faktiskt en som har fått tillfället att ropa till världen, och det är ju lilla Greta. Världen hörde och lyssnade med ena örat, och mer blev det inte! Världen är svårflörtad!

22.00 / -25 i Pajala

Kväll! ..efter en solig dag. Underhållit mig själv genom att försöka minnas.. gräva i minnenas skrymslen, men det är inte alltid så lätt. Vissa saker kommer man ihåg, medan andra är svårare och kräver att man lirkar fram lite i sänder. 

Jag kommer tydligt ihåg när min farmor

låg i en kista under vitt lakan i min fasters

hus, men av farmor kommer jag inte ihåg

någonting. Starka händelser fastnar,

medan andra mindre saker inte gör det.

/Godnatt!

FEBRUARI  2021   ONSDAG

17

10.00 / -28 i Pajala

Kallt som på Nordpolen! ..kanske.

Jag vet faktiskt inte hur kallt det är där just nu. Kallt tror jag.

Mycket intressanta synpunkter från 'vanligt' folk som ringde in till morgonens Ring P1. Exempelvis om dessa elbilar i vilka batterierna alldeles för kort tid innan de måste bytas och ett byte, nya batterier kostar mellan 250- 299 000 kr.Ingen normal svensk kommer att ha råd med sådant. Är det tänkt att bara direktörer och politiker ska köra bil i miljöpartiets framtid! 

Dessa stora dataservrar som Sverige har utlänningar låtit bygga betjänar till största delen övriga världen.. inte Sverige. De var kloka ord idag!

21.30 / -24, kallt brrr..

/Godnatt!

FEBRUARI  2021   TORSDAG

18

08.30 / -29 i Pajala

Kallt! ..men redan värmer solen lyckligtvis om några timmar, så man vågar gå ut. 'Knirr knirr knirr..' :)

Måste fylla på en påtår så att hjärnan börjar fungera bättre och snabbare än en gammal Munktelltraktor. Fast dom var ju pålitliga, inte tu tal om det. Vi hade först en gammal Fordson Major och sedan en Volvo T25 som gick på bensin. En passande mindre traktor för lättare gårdssysslor och sådant.

Så var det!

21.40 / -16 i Pajala

Lite varmare nu! .. det drog lite snålt vid lunchtid när jag gick i byn. Molnen började samlas redan då och då släpper kylan. Väl så!     /Godnatt!

FEBRUARI  2021   FREDAG

19

21.00 / -15 i Pajala

Coronapamdemin.. fortsätter att härja och en tredje våg väntas. Olika muationer avlöser varandra; den engelska, den afrikanska, den europeiska som var först här. Vårt land har nästan 13 000 döda i covid och siffran fortsätter att sticka. De här senaste mutationer sägs dessutom vara mycket smittsammare än det första. Blir det någon ände på detta. Ingen som vet och experterna uttalar sina gissningar, men ingen vet. En svår tid också när folk rör på sig så mycket. Strulet med vaccinet tycks det inte bli någon ordning på och fusket med vaccineringar av släkt och vänner gör inte saken bättre.

Vi får hoppas på... någonting. Men på vad!?

21.00 / -12 i Pajala

Fredagskväll!    /Godnatt!

FEBRUARI  2021   LÖRDAG

20

08.00 / -13 i Pajala


'Natten har tusen ögon

som följer dig varje steg du tar tralalaa..'

Den refrängen lännar man igen efter att ha lyssnat 117 gånger på både Gunnar Wiklunds och Carl-Erik Thörns tolkningar. Luleåsonen och Karungisonen som nästan hade identiska röster, Gunnars var kanske en gnutta mjukare, men det går knappt att skilja. 

Gunnar Wiklund var min stora idol när jag var ung och lyssnade på en skranlig garammofon hemma i övervåningen i poskarnas rum. Drömmarna och förväntningarna på framtiden var rimliga, för på den tiden fanns det möjligheter för den som ville något. Idag är konkurrensen hårdare och armbågarna vassare. Så var det då!

22.20 / -14 i Pajala

/Godnatt!

FEBRUARI  2021   SÖNDAG

21

09.00 / -14 i Pajala

God söndagsmorgon!

22.00 / -16 i Pajala

 Idag rann dagen mellan fingrarna.. som den fina sanden gör i ett timglas. Snöflingor har fallit, men jag trotsade både dem och den snåla blåsten och gick min runda trogen mina rutiner. 

Skrivit ett par tre timmar och pysslat sedan med ett och annat, mest med annat. Teven har stått som en mörk möbel utan liv hela dagen. Radion likaså. Vad har jag egentligen sysslat med! ..förblir nog en olöst gåta :/ Jo, pratat med Bryssel ett par timmar :I

/Godnatt!

22

FEBRUARI  2021 

MÅNDAG             

10.00 / -16 i Pajala

God måndagsmorgon!

22.00 / -16 i Pajala

Det ser ut som.. att det blir en grå dag med 'snösläng' under dagen. 

Nå, vi står väl ut med det ytterligare en dag, men sedan får det vara nog..

- Ha en god början på veckan!


22.30 / -15 i Pajala

/Godnatt!

23

FEBRUARI  2021 

TISDAG             

08.00 / -15 i Pajala

'I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut..' trallalaa.

Det gjorde jag inte alls, utan det bara pluppade upp helt plötsligt i min tanke. Precis som det brukar göra, det konstigaste.. Nej, jag har inte varit till läkaren om det, eller närmast skulle det kanske vara psykologen eller någon drömforskare, men.. Men skitsamma, lite underhållning under de långa nätterna är väl inte så tokigt, nä..

Jag bara skojar, när jag inte tycks ha något annat att skriva just nu. Koppen står och ångar bredvid..

22.30 / -14 i Pajala

/Godnatt!

24

FEBRUARI  2021 

ONSDAG             

09.30 / -11 i Pajala, snöar  ymnigt


Godmorgon!

13.45  /  -11 i Pajala

Det blåste bitande kallt idag! ..särskit när jag promenerade längs byavägen söderut. När jag vände tillbaka så hade jag kylan och hjälpmotorn i ryggen. Stegen blev lättare meddetsamma :)

Funderar vad jag ska äta till middag. Fast det inte skulle vara någon katastrof om jag missade eller hoppade över dagens mål, har ju lite reserver för sämre dagar, som man brukar säga :)

22.10 / -8 i Pajala

Kvällens 'Uppdrag granskning' visade landet Sveriges mörka sida hur illa föräldrar behandlas av Socialen och läkarprofessionen. Man blir helt enkelt mörkrädd att se om kgb-liknande övergrepp. Fattades bara att föräldrarna hämtades mitt i natten hemifrån. Utan några riktiga bevis utan allt grundades på olika läkares prestigefyllda utlåtanden, som visade sig vara fel. Skadeståndet till föräldrarna borde betalas av sjukhuset som var ansvarigt för kränkningen.    /Godnatt!

25

FEBRUARI  2021 

TORSDAG             

09.45 / -3 i Pajala

Jag blir inte klok på Tegnell! ..efter att han i nästan ettårstid ha proklamerat att munskyddet inte har någon betydelse i kampen mot coronan. Idag är han för munskyddet och betonar vikten av att använda munskydd. Men men.. vindarna blåser också från olika håll beroende på vilket humör de är på. Det var bara det jag undrade över!

Annars är det bra idag i Pajala, sett ur min synvinkel, och det är en mycket smal och spetsig vinkel :)

22.15 / +1 i Pajala

/Godnatt!

26

FEBRUARI  2021 

FREDAG             

09.45 / -9 i Pajala


God fredagsmorgon!

En solig morgon och snön lyser vit, vitare än vit :)


- Ha en bra fredag!


22.25 / -3 i Pajala

/Godnatt!


---------------------------------------------------------------------------

PS! Varför jag skrivit mindre här på min Blogg beror på att jag varit sysselsatt med att skriva en del berättelser på Facebook. Där hittar ni dom under grupperna; 'Tornedalen i bilder' och 'Tornedalens historia'.  Sök där med mitt namn så hittar ni samtliga texter, tror jag.  /DS!


27

FEBRUARI  2021 

LÖRDAG             

08.45 / -13 i Pajala

God lördagsmorgon!

Koppen står och ångar bredvid på bordet. Hoppas den ger den nödvändiga sparken i baken som behövs för att komma igång igen :/


- Ha en god lördag!

28

FEBRUARI  2021 

SÖNDAG             

09.45 / -6 i Pajala, soligt

Godmorgon! ..koppen står redo och sänder lockande koffeinångor omkring sig. Vem kan motstå något sådant!

Vi har igen kommit till denna 'vägstumps' ände. Den var lite kortare än de brukar vara, bara 28 km, när de annars brukar vara 30 och 31 km. Innan vi har gått runt hela cirkeln så har vi tillryggalagt totalt 365 kilometer, dvs 'bollen runt'.

Så vi har ännu en rejäl bit att vandra innan Tomten bankar på vår dörr och innan nyårsfyrverkerierna blixtrar på den stjärnklara himlen!

21.45 / +3 i Pajala

Uppbrott väntar.. från den gamla till den nya! ..vi lämnar den gamla månaden bakom oss och hoppar över vid midnatt till den nya. Hoppas att dom är förankrade i varanda och utan större mellanrum så att vi orkar hoppa över. Som vanligt gör vi vårt bästa :)                    

/Godnatt!

En mycket modig man som kämpar för lag och rättvisa i sitt hemland. En oppositions- politiker som fått stå ut med ett och annat som att bli förgiftad med världens farligaste gift, men återfick 'hälsan' efter vård i Tyskland. Stora demonstrationer i Ryssland till stöd för Navaljny.  Missnöjet växer bland vanligt folk, men är det tillräckligt?                                /Godnatt!

Till nya sidan

Vårt samhälle

Tack, för att du besökte

min nya hemsida www.norrmix.nu

OBS! Tidnings- och Googlebilder.

Vi människor.. liknar många gånger fastbundna byrackor som skäller ilsket på alla förbipasserande och på omvärlden, och märker inte att andra samtidigt pickar upp vår mat bakom oss!


Och det där med att hjälpa andra.. finns ju i människans natur; men om vi tömmer ladorna, vem ska då bli hjälpt?


Människovärdet! ..när vi föds får vi alla lika många guldmynt i våra penningpungar för att förvaltas på bästa sätt genom livet. Vissa av oss lever lugnt och sparsamt, medan andra strör salt i såren och slösar bort guldet!

Försök inte värdera din medmänniska efter antalet guldmynt, utan behandla alla, inte likvärdigt, men med värdighet.                                                  (Sagt av mig):

Superfint Madde!

RULLA IN EN BOLL OCH LÅT DEN RULLA

Sång: Gösta Linderholm


Det är en märklig tid vi lever i,

man åker jojo mellan skratt och gråt

i en stenhård bister verklighet

ja då behöver man en glader spader låt 

Skruva strängen på din bruna fela

höj som armen till den liderliga takt   

se hur tavlor yr ge fyr ge fyr

vi dansar tråkigheten naken utan frack

/Kindbergs, Magnus Persson

Källa: Lyric find

Visdom eller vishet är ett ord som har en djupare innebörd än all intelligens, kunskap och förstånd'.                   /Wikipedia

..för tusan!