SKUGGPARTIET

  Sverige är ett vackert land, bland många andra. 


- Sverige är ett lagomt land med både sol och regn, gröna gräsmattor och vida vita vilda vidder. 


- Sverige är ett humant land både för sina egna medborgare och för de som söker vår hjälp. 


- Sverige är ett förhållandevis tryggt land, men borde vara ännu tryggare.


- Sveriges välfärd har byggts upp av dem som idag i många fall behöver samhällets hjälp för att klara sig. Vi får inte glömma och gömma dem under locket!


- Sveriges välfärd har betalats med världens högsta skatter och ett idogt arbete i motvind.


- Svenskarna är ett hyggligt och försiktigt folk jämfört med de lite burdusa bestämda finnarna, de glada hurtiga norrmännen och de lättsamma danskarna som väcker en viss avund hos oss. 


- Svenskarna är ett diskuterande folk som alltid söker samförstånd, även när detta är omöjligt. Diskussionen är således viktigare för svenskarna än själva resultatet. 


- Svenskarna är konflikträdda och har svårt att kommunicera rakt och öppet. 


- Svenskarna är ett fredsälskande folk till den milda grad att vi skrotade försvaret och hoppas att andra hjälper oss ifall vi skulle bli angripna. Vi skickar gärna våra få yrkessoldater till andra länder för att kriga och varje insats med fallen fiende känns som en fjäder i hatten för oss sanna fredsälskare.


- Sverige är ett bra land att leva i, men kan bli bättre.


- Sverige är vårt land i en global värld. Vi kan och ska vara stolta över det.


- Mångkulturalism är positiv om den tillåts ske strikt i begränsad omfattning med naturlig anpassning till vårt sätt att leva och med tillräcklig acceptans av landets befolkning.

 

- Svenskarna månar om miljön och önskar att alla andra gjorde likadant. Vi älskar att resa och flyga till alla världens länder. De globala klimatförändringarna oroar oss mycket och därför höjer vi gärna och ofta bensinskatten för att lindra samvetskvalen för det annars för miljön skadliga levnadssättet som vi helst vill fortsätta med. Hur livet blir för andra efter oss, för våra barn och barnbarn, bryr vi om men vill inte prata om det.


- Svenskarna är det minst religiösa folket i europa och kanske i hela världen. Tro och livsåskådning är varje människas ensak och bör så vara.