BLOGG.FEBR.2022

MIN BLOGG

FEBRUARI  2022

Sidan uppdaterad

18.45

28 Februari 2022

Våran hund 'Sorry' från Pilkkasaivo som liten valp.

1

FEBRUARI 2022                       VECKA 5 

TISDAG                                     HELMIKUU 2022

Tidigare månaders bloggar hittar du under fliken ARKIVET här ovan.

Patrik Engellaus tankar om det goda samhället.

Intressant att lyssna på!

Sverige idag:

Lyssna och begrunda:

Ulla Gustafssons, ordförande

i simförbundet, berättelse.

Försöker vår gemensamma 'opartiska Svt' bl.a. krossa enskilda människors liv? Hemskt! Skrämmande!

Fyy hur Aftonbladet och Svt ägnar sig åt trakasseringar och fulspel mot enskilda personer! Lyssna på hennes berättelse, hon som skulle krossas!

Och Björn Eriksson föll som en sten i mina ögon :/ 

(NU) ..kan den nya fina boken köpas/beställas!

..'min bästa bok', enligt läsare. En andra upplaga omarbetad, snyggare och intressantare bok!        Boka på: mixarense@gmail.com

Nu.. är de första böckerna på väg till

beställarna.                            (Klicka på bilden ovan)

Beställ enkelt med  e-post: mixarense@gmail.com

Köpte moderaten Hanif Balis bok, 'Mina nio liv', om 'vänsterdrevet' och 'Me Too' klappjakten som drabbade honom. Åklagaren lade ner ärendet ganska snart. Började läsa boken idag och kunde knappt lägga den ifrån mig. Hanif Bali är/var? en färgstark politiker och en opinions- bildare som inte skrädde orden.

Han är en ovanlig politiker som tilltalar mig bara genom sitt okompliserade/orosade sätt att uttrycka sig. Om han var skyldig eller oskyldig till 'drevets' anklagelser har jag ingen åsikt om.

Det är inte bara Charlotte Kalla och Zlatan som står som staty medan de lever, för denna bild föreställer mig som levande staty vid Kengisforsens enorma vår- vågor! :/

Foto: Elisabeth Pemer

Foto: Martin Soutukorva

Foto: Någon av bröderna Soutukorva

20 år och livet tycktes vara på topp, men i själva verket hade det bara börjat,

Foto/färg; selfie på den tiden ;)

"Pienen hetken"

Juhani Markola

Spelas bl.a. i filmen 'Lapland Odyssey 2'

2

FEBRUARI 2022  

ONSDAG           

09.10 / -17 i Pajala 

Åter går Solen upp! ..och muntrar upp oss i den kalla norden. Biter på kinderna och 'försilvrar' mustaschen med kung Bores glitterkristaller' :)

Vi går mot våren med 'surfbrädans' vilda fart! Tjohoo!

20.00 / -13 i Pajala

Det brände på kinderna! ..ändå var det bara -15 grader. Förr kunde det vara -40 grader men det kändes inte lika bitande kallt, för det var vindstilla när det var kallt. Kanske hade man varmare blod vid yngre år och kanske också lite snabbare cirkulation. ;)

Välkommen

   FEBRUARI

OBS! Dagens datum hittar du alltid genom att scrolla neråt.

3

FEBRUARI 2022  

TORSDAG           

10.40 / -16 i Pajala 

Ett demokratiskt land .. skulle aldrig kunna eller vilja utpressa eller angripa något grannland, folket skulle inte acceptera det och den regeringen skulle heller inte bli långvarig. 

Däremot kan en enväldig stat göra det där folket är gisslan och har ingenting att säga till om.

Låter inte detta ganska logiskt och bekant?  

Sagt av en nyvaken skröplig gubbe som var vaken på natten men somnade om och sov gott till tio :/

Men nu ska jag ta min morgonkopp och se om jag hinner ta en kort promenad vid lunchtid.

21.00 / -19 i Pajala

Så sant, så sant!  ..att det sved i kinderna under promenaden. Solen var med, men ändå. 

Det tjänar nog inget till att jag börjar räkna upp det som jag gjort idag - det är enklare att notera det som jag lämnat ogjort :/

Det var den torsdagen...     /Godnatt!

4

FEBRUARI 2022  

FREDAG           

08.30 / -18 i Pajala 

Jag hade kopierat.. in datumen från januaris blogg, och såg inte förrän min dotter påpekade det i ett meddelande :/ Tack för det! ..ska försöka bättra mig - om det inte redan är försent :)

Annars.. ja, attan också; det är ju.. fredag igen! Vad dagarna och veckorna rinner iväg som Visantoforsens vatten. Var till Kengis häromdagen och kollade islaget i Kengisforsen, men det var intakt, men snart får vi se hur vågorna rullar och dånet från vattenmassorna ekar mot bergen, snart! Då är det vår.. trallalaa!

22.45 / -8 i Pajala                /Godnatt!

5

FEBRUARI 2022  

LÖRDAG           

10.45 / -5 i Pajala 

Jag lyssnar på nyheterna! ..och det är skjutningar varje dag, nu var det två stycken, den ena svensken sköts i Köpenhamn, tydligen. 

Efter nyheterna sänder SR ett program om 'morallära', ganska passande kombination. Och utbudet fortsätter att prata om biskopen i Visby som 'avkragades'  från tjänsten. 'Det var hårda bud' från kyrkans sida, var är den viktiga förlåtelsen då bland de kyrkliga 'ofelbara'? Alla kyrkliga går väl inte runt med en gloria på huvudet!

Min tanke går till Jesuorden': 'Den som är utan synd kastar första stenen' när en kvinna skulle stenas. Det går ju att synda så länge någon annan inte ser det :/

22.30 / -4 i Pajala

Som tur.. visade finsk teve en gammal men spännande action-film med Samuel.. hårdingen som FBI agent. Alla bra filmer som går på teven numer har visats sjutton gånger genom åren. Man undrar ju om det öht görs några filmer längre?   /Godnatt!

6

FEBRUARI 2022  

SÖNDAG           

09.30 / -4 i Pajala 

En gråmulen söndag! ..och allt är lugnt och stilla. Söndagar är så när folk inte behöver springa sina ärenden. Istället är det nog många som tar en utepromenad mitt på dagen och njuter av det stillsamma milda vädret och samtidigt får lite motion för att tämja det ständigt dåliga samvetet som gnager någonstans i bakhuvudet :/

18.15 / -4 i Pajala

Nu är svenskarna glada.. som kossorna vid sk. 'koutsläpp' på våren i Stabby gård, Uppland! Det låter som att spotta i ansiktet på Greta och gänget när folk är så 'höga' på att åter få resa ut till världens alla hörn nu när restrektionerna för Coronasmittan tagas bort den 9e.

Hur är det med Gretas känslomässiga utbrott och 'klimattänket' överhuvudtaget. Har vi helt lagt på hyllan alla 'domedagsprofetior', och de mörkmålade framtidsutsikterna. Orkar inte folk vänta på de redan planerade men ännu inte tillverkade 'gummisnoddsmotorer' till passagerarflygplanen som åter ska ta oss ut i världen för att ha roligt. 

En resa till Thailand spyr ut lika mycket koldioxid och smuts per person som att köra bil ett helt år!   Fast.. det är väl två helt olika saker, eller..?

7

FEBRUARI 2022  

MÅNDAG                               VECKA 6     

09.00 / -5 i Pajala 

En grå dag! ..och dessutom en måndag! ..men nog om det.

Slår aldrig på radion eller dumburken på morgnarna, vill bara ha tyst och lugnt runt omkring mig, det är lugnast så. Dessutom verkar jag ha likadana grannar som inte gör något väsen om sig eller kring sig, och man slipper sådana 'dunka dunka' som kan göra halva byn till en värre plats än rena h...e', föreställer jag mig!

Men i alla fall.. är det måndag idag och början på en ny vecka, den sjätte i det färska året. Hipp hipp för det!

18.45 / -4 i Pajala

Jag förstår inte.. svenskarnas tålamod med politiker som mumlar hoppfullt om läget i landet. Idag rapporteras det om ett mycket grovt rån av en hel skolklass i Västerås. Förövarna var knivbeväpnade och hotfulla. De kom undan. Polischefen intervjuas på nyheterna, som vanligt, och han upprepar den ständiga ramsan om vad de har gjort och gör för att motverka våldet i landet. På reporterns fråga om och vad de har gjort för att stävja den katastrofala situationen: "O ja, vi har gjort mycket, vi har samrått med andra myndigheter, skapat olika kontaktytor mellan berörda samhällsorgan, vi har gjort en rad olika saker som står i vår makt, bla bla blaa.."  Det har vi hört till leda och våldet blir bara värre och värre.  Det är inte polisens fel, utan felet ligger bland tomtar som inte borde bära tomtekläder. Morfäder och farfäder får fortsätta att vara oroliga för deras barns och barnbarns framtid, om inte förnuftet vinner bland massorna imorgon! Suck!   

22.00 / -5 i Pajala                                                                                  /Godnatt!

8

FEBRUARI 2022  

TISDAG           

09.45 / -14 i Pajala 

'Partiledardebatt' igår på Svt:n! ..och gemene man undrar och lyfter på ögonbrynen, hoppas man. Jag lyssnade, så klart, och det kändes som att läsa Bibeln; allt var förut sagt, förutsagt. Sedan försökte jag 'väga' med guldvåg vad de olika kontraheterna hade att säga; Intet nytt under denna himmel! Lessnar dom aldrig på att rabbla samma verser från år till år medan situationen förvärras!? Magdalena fortsätter att vända sina stenar, precis samma stenar som hennes föregångare vänt. Och alla som inte sköter sig ska sitta 'bakom lås och bom'.  Ja ja, tar någon på allvar dessa ord!? Säkert de som överlåtit det egna tänkandet åt dom som "vänder på varje jä...a sten".

Nej, det eskalerande våldet och brottsligheten skulle behöva mötas med krafttag och resoluta omtag, svensk polis skulle klara av det, om inte Mr. Morgan med mp gänget hela tiden satte käppar i hjulen.

Sverige kan inte fortsätta så här, vi kan inte fortsätta så här. En bättre och tryggare framtid är vi skyldiga att skapa åt dem som ska fortsätta att leva i detta land. Det gäller inte bara sk. 'gängbrottslighet' som vissa politiker vill ge en bild av för att 'förminska' den utbredda rötan.

Vi kan inte överlåta återbyggandet av landet åt sådana 'byggare' som länge använt sig av 'plastspikar' i de viktiga grundkonstruktionerna!

17.00 / -5 i Pajala

Vår välfärd attackeras igen! ..och då är det givetvis centerpartiet med 'centerläkaren' Jonsson som propagerade i radion att patienter med privata sjukförsäkringar ska få förtur i den allmänna, vår gemensamma skattefinansierade sjukvård, och få en egen 'kungafil' där de fritt får passera andra sjuka som hållit sig lojala mot välfärdssystemets villkor att 'vård gives till envar efter behov'. Inte att en som har ont i tummen kan passera kön med folk som har cancer, lårbensbrott, njursvikt, och allt annat hemskt. Hemska tanke!

Vår välfärd attackeras, och nu är det centerns hantlangare som försöker slå split i vårt välfärdssystem. Förra gången var det under Reinfeldts regering som de välfungerande Apoteken gjordes om till parfymbutiker, Bilbesiktningar köptes upp av bilverkstäder, vilket är helt olämpligt så klart, allmänna skolor miste elever och skattemedel började betalas ut till privata 'hungriga' frilansare och andra diskutabla huvudmän.

Våra surt förvärvade skattekronor ska inte delas ut vårdslöst till suspekta syften eller bristfälliga 'försöksverksamheter'. Inga skattekronor till redan putande fickor eller skatteparadis! Vi måste vara lojala med det som vi gemensamt skapat och lagt skattepengar på! Illojalitet splittar och slår undan fötterna för vår välfärd, vårt välfärdssamhälle!  Så sant som det är sagt!

Att däremot tillverka traktorer, snöslungor, yxor.. skapar en sund konkurrens när den andra kan göra en bättre traktor, snöslunga, osv. som köparen bedömer och har avgörandet i sin hand. 

För tänk.. tänk om det vore så tokigt att politiker, stats- och/eller kommunanställda, myndighetspersoner.. hade privata sjukförsäkringar.. som vi skattebetalare gemensamt betalade?  Jag vet inte om det är så!

..men det vore ju som att bita sig själv i svansen.. för oss skattebetalare!

22.15 / -6 i Pajala                                                                                      /Godnatt

9

FEBRUARI 2022  

ONSDAG           

10.20 / -7 i Pajala

Idag kommer Solen fram! ..och direkt känner man sig mer uppåt i själen. En gråmulen dag kör kurvan alltid neråt.

Hörde på nyheterna hur det smugglas in hundar i landet från utlandet av folk som istället för hjärna i huvudet har någon annan 'klump' istället. Jag kan tro att straffen för den sortens brott är minimala och symboliska. Det är ett mycket allvarligt brott att riskera att landets djur drabbas av en smittsam och allvarlig sjukdom, när vi har lyckats klara oss så här länge. Redan på 1970-talet fick vi lära oss att Rabies var en allvarlig djursjukdom och att den hela tiden kommer närmare och närmare oss. Nej, straffen bör vara därefter och den insmugglade hunden avlivas. Dessutom mer kännbara böter och även fängelse i skalan bör finnas med. Jag misstänker att det pågår också en organiserad smuggling av hundar till Sverige.

20.30 / -7 i Pajala                                                                                 /Godnatt!

Putin hotar Ukraina och väst! Västländernas ledare springer till varandra och till Putin som 'springpojkar' men når inga resultat.

Min teori är att Putin gjorde en rejäl missbedömning i början när han inledde aggressionen; Han trodde nog att det skulle vara lätt att skrämma skiten ur Nato och sina västliga grannländer. Nu var det inte så lätt och hans dilemma bara växer. Särskilt knepigt blir det för honom när hans egna militärer dömer ut hans handlande med grova anklagelser och beskyllningar, och också hörs samma tongångar bland vanligt folk, läste jag. Putin söker inte efter en

lösning på Ukrainakrisen. Han vill inte 'förlora

ansiktet'. Nato gjorde det klart att inte hjälpa

Ukraina med trupp eftersom medlemskap saknas.

En viktig markering också för vår del och Finland.

Svenskarna 'tror för mycket'.

10

FEBRUARI 2022  

TORSDAG           

10.20 / -7 i Pajala

Bonussömn! Jag vaknade vid sex-tiden, men lyckligt nog kunde jag somna om och drog till tio. Jippiii! Hann också  vara med i mycket, bland annat körde jag snöskoter och pratade med andra skoterförare, bland annat!

19.50 / -6 i Pajala

Sverige behöver en.. stark offentlig enhetlig skola! ..istället för ett söndertrasat 'lapptäcke' inom de viktigaste utbildningsåren. Skolpengen ska användas till att ytterligare stärka den enhetliga offentliga skolan. Den offentliga skolan skall ägna sig enbart åt att ge en adekvat 'första' utbildning till våra unga. En skola som inte.. ska ägna sig åt att uppfostra ungdomar i irrelevanta 'läror' från olika tiders påverkan och irrläror som saknar grund i verkliga livet.

Gärna friskolor, men utan skolpeng och offentlig finansiering!

21.20 / -7 i Pajala                                                                                          /Godnatt!

11

FEBRUARI 2022  

FREDAG           

09.30 / -8 i Pajala

Godmorgon!

Varit ute redan! Det var så fint när Solen var på uppåtgående, bergen fick först sina 'penseldrag' och skuggorna bakom husen växte och växte. Kikade snabbt in på Ica när det bara var ett par bilar på parkeringen. Jag tror inte ett dugg på att Covid-19, Macron pandemin blir helt ofarlig över en natt!  ..och folk jublar och har sig. Smittan är faktiskt på topp just nu!

Lyssnar på P1! ..en klok kvinna som motsätter sig det nya med de 54 könen, som någon sade. Programledaren pratar om det biologiska könet och det sociala könet. Vad jag förstår så är grunden för allt levande på vårt jordklot indelat i två kön, men visst kan man använda 'hen' om man inte känner till könet. Svenskarna har börjat svamla ordentligt!

Sossarna och Ygeman vill skärpa utvisning av brottslingar från ett års fängelsedomar till sex månader och i särskilda fall även lägre;

Ja ja, nu passar det när valet närmar sig. Vi vet ju redan att domstolarna dömer nästan alltid efter den lägre skalan, det är mycket politik i rättsväsendet numera! Nu är Morgan och gänget i panik! :)

Många vanliga hyggliga människor säger; 'Men så här kan vi ju inte fortsätta!?..men trots det;

- Ha en bra fredag!

21.20/ -11 i Pajala                    /Godnatt!

12

FEBRUARI 2022  

LÖRDAG           

08.15 / -22 i Pajala

Godmorgon! 

Läser rubrikerna i Expressen; 'Ukraina omringad från tre håll, Putin förbereder stort överfall och ovissheten är osäker!' 

Men varför går Natochefen ut och deklararerar att Nato inte kommer att agera inne i Ukraina!? Det är väl som att visa korten åt motståndaren i förväg när de istället borde köra med samma kort och skapa osäkerhet för angriparen, precis med samma metoder som Putin använder!? P har ändå stor respekt för Natos styrka. Han lär ju ha sagt för många år sedan att 'det vore rena självmordet för Ryssland att anfalla ett natoland. Idag är han kanske starkare än då, men ändå.

Jag tror, eller hoppas snarare, att det i det stora landet ändå finns lite 'hjärna' någonstans, även om deras ledare inte verkar ha det. Men men..


- Ha en bra lördag!


12.45 / -19 i Pajala, Sol

Kändes kallt men fint med sol! ..på promenaden.

Då när statsminister 'Stenhårde Stefan' svängde 180 grader och meddelade att han ändå skulle avgå, efter att tidigare ha sagt helt annat, spånade jag och tänkte att han antingen fått löfte om ett bra jobb i EU eller i FN. Jag fick rätt när jag igår läste att han fått toppjobb i FN. 

Mina tankar gick då ungefär så här; 'Kraven är tydligen inte så höga för höga poster i FN, eftersom en statsminister som på några få år lyckades köra ett helt land i 'bottenslammet!' Alla vet väl vilken förändring till det sämre som de sju åren har inneburit för landet Sverige; sjukvården, skolan, arbetslösheten, kriminaliteten, demokratin, den tidigare heliga åsiktsfriheten,  osv, och det allra sämsta förstås; tryggheten för oss medborgare!


Min vilda politiska gissning är nämligen följande; Dagens socialdemokrati har troligen ingen ljus framtid, tillsammans med några andra mindre partier som redan nu börjar vara marginaliserade av väljarna. Centern har valt en väg som få förstår eller kan ha respekt för. Liberalerna är för osynliga och få förstår deras politik öht. Jag har aldrig förstått dem, men jag gillade Jan Björklund som en tydlig person, tills han började svamla som de andra partiledarna. Vänsterpartiet har några bra förslag, men deras politik är fortfarande inflammerad av deras förgångna ideal. Kristdemokraterna visar på ryggrad genom deras 'dockaktiga' partiledare Ebba, men.. deras Gud har nog inte riktigt tid med dom, eller låtsas inte ha tid.. Annars,, på riktigt, har Han ju all tid i världen, för Han är ju evig :/ Hoppas att Ebba har tänkt på det!

Nu måste jag tänka efter, hade vi några fler partier..?

Jo, moderaterna.. har svårigheter som alltid med detta 'rödsmetade' folk, och det hjälper inte hur rolig deras partiledare än försöker vara - det är bara de med den 'tjocka pungen' som vill stå utanför samhället och håva in nyttan och nöjet, men slippa alla skatter och gemensamma pålagor. Ensam är starkast, bara inte majoriteten av folket tänker likadant.

Miljöpartiet då? ..dessa smetande och kletande 'cirkusclowner med färgpaletter och vilda ideër som de gärna delar ut med barnens iver och fantasins vingar. De lever som i en egen värld där leken har förvandlats till verklighetens hägring.

Sist, men inte minst, Sd; Den mest utskällda och mest bespottade uppstickaren som fått utstå de andra 'tupparnas' ständiga smetandet, grova elakheter och föraktfulla tillmälen. Långtifrån deras egna fromma och heliga värdegrunder, upplyfta och upplysta ställningar. Sanningen är ju den, att även solen har sina fläckar; där finns ett spektrum av nersmetade omänskligheter från en inte alltför lång tid tillbaka i tiden. Historien går att tränga undan, men den kan inte raderas bort, hur gärna många skulle vilja göra det.


Jag tror alltså; ..och det ser man redan att socialdemokratin snart har gjort sitt. De har gjort mycket bra saker för landet, det kan inte förnekas, men nu har kraften börjat ta slut och partiet lever, överlever bara på gamla trotjänare som inte kan annat än att hålla 'den gamle¨, alltså rörelsen under armarna. S-väljarna har också blivit gamla och är inte längre så uppdaterade om politiken, de röstar S av gammal vana, utan att riktigt veta vad politiken är idag, som en äldre person sade.

Socialdemokratin har blivit till en 'bläckfisk' i samhället med långa tentakler som till slut kväver demokratin. Den har blivit till en skröplig skugga av den forna kolossen.

Sd gör anspråk på titeln som folkets parti, den uppmärksammar  även de som andra verkar ha försummat länge. De värdesätter det egna landet främst, istället för att stå med pekpinnen och försöka lära och uppfostra världen runt omkring oss. De erkänner att vi har en alldeles egen kultur och egna värden. De stärker svenska folkets självkänsla, de har duktiga politiker. De är ett riktigt hot mot de andra och därför utmålas dom som de hemskaste som öht. existerar. 

Jag tror inte att de är så hemska, eller så delar flera andra partier ett hemskt förflutet, som bara var för ett tag sedan.

Nog om politik för idag ;/ Uschi mig :(               

 22.00 / -25 i Pajala                                                                                    /Godnatt!

13

FEBRUARI 2022  

SÖNDAG           

09.30 / -18 i Pajala

Kylan fortsätter! ..helt enligt gammal ordning - det ska vara kallt i februari, för det är vinter ännu.

En vilodag..

22.10 / -12 i Pajala                                                                                /Godnatt!

21.25 / -18 i Pajala 

En solig men kall dag! Nyheterna har manglat om krigshotet i Ukraina och analyserat våldet och sprängningarna i vårt land där vi är världsledande. En kriminolog intervjuas om orsakerna, men han kan bara säga; 'att det är svårt att säga' och så går snacket runt runt om vad orsakerna kan vara. Så länge de inte vet 'orsakerna'  så går det heller inte att lösa problemet. Våldet kommer bara att eskalera. 

Så enkelt är det!                                                                       /Godnatt!    

14

FEBRUARI 2022  

MÅNDAG                              VECKA 7          

15

FEBRUARI 2022  

TISDAG                           

08.45 / -22 i Pajala

En liten man med för stora skor! ..undrar vem jag syftar på

i morgonyran innan jag kollat rubrikerna, och medan kaffe-

vattnet håller på att koka?

Brrr.. fortfarande kallt, precis som det ska vara i februari,

precis så är det! Jag skruvar ner elementet bredvid mig som

strålar värme och bränner fingrarna, om jag tar i det. Skönt

med lagomt!

21.00 / -21 i Pajala                                                                      /Godnatt!

16

FEBRUARI 2022  

ONSDAG               

08.50 / -16 i Pajala

Godmorgon världen! Det var idag det skulle hända någonting i Ukraina, enligt amerikanska underrättelser, men.. om det har hänt något så är jag ännu inte uppdaterad om det eftersom jag inte har släppt in världen ännu i mitt hem! Först måste jag få en kopp med kaffe innan jag är redo att möta världen :/

13.30 / -15 i Pajala

Utrikespolitisk debatt i Riksdagen! ..och självklart har jag lyssnat på den, förutom då när jag var på promenad i det 'kindbrännande' vädret. 

I debatten var det inget nytt, bara om en uppdatering av det gamla ståndpunkterna. Bara en tanke slog mig; Varför är inte Henrik Wallmark partiledare för M! Han är tydlig och enkel att förstå vad han menar och var han står. Självklart är det moderaterna som väljer sina ledare.

En montör från Pajala bostäder var och bytte vattenmätare till en modernare som avläses från håll, och som larmar om något går i olag.

21.50 / -11 i Pajala                                                                  /Godnatt!

Hörde på finsk tv.. att Ukraina ligger på 2:plats när det gäller försvarsviljan. På första plats ligger Finland, av förståeliga skäl. Dom har ju sisun!

17

FEBRUARI 2022  

TORSDAG                

08.45 / -9 i Pajala

Dagarna rullar på.. och imorgon är det fredag igen! Putin leker med sina grannar, med vilka han istället borde vara 'tjänis' med. Världen är indelad i 'de goda och de onda' och så har det väl alltid varit. De stora småpojkarna vill vara tuffare än de egentligen är, och ju mer de leker, desto mindre blir de - trots att deras stövlar är stora! Hm.. :/

Nu kan det vara dags för min morgons lilla 'andaktsstund' med den ångande koppen bredvid på bordet och de skingrade tankarna infångade i gärdet likt nomadfolkens renar i skogar och stäpper ;/ 

21.30 / -7 i Pajala

Kollade på '30 minuter' och 'Agenda' på tv! Den stigande arbetslösheten  för S är ett problem och de fortsätter att 'vända på alla stenar', som också arbetsmarknadsministern nu gör.  Tydligen rullar alla s-minstrar stenar i bästa Morganstil! Inte konstigt att det inte blir annat gjort, för det lär vara tungt att bara 'rulla stenar'!

Jimmie Åkesson däremot ville inte välja mellan mr. Putin och mr. Biden, vilket för de flesta svenskar måste vara skitenkelt, mellan en diskutabel envåldshärskare och en demokratisk ledare. Jätte enkelt!                            /Godnatt!

14.10 / -25 i Pajala 

Ny månad och kallt!

Idag fuskade jag faktiskt och hoppade över den annars obligatoriska lunch- promenaden. Det är så kallt och det blev en lämplig ursäkt att 'skolka'.

21.50 / -17 i Pajala

Jag vet inte.. hur många gånger jag sett den amerikanska filmen 'Jagad'  med 'dr. Kimbell. Den går nu på teven, men jag vet inte om jag orkar se den till slutet. Jag vet ju hur den slutar ;/  /Godnatt!

FEBRUARI 2022  

FREDAG                

08.30 / -6 i Pajala, snöväder

Snön yr idag! ..och P förbryllar världen. USA:s president Biden tror att Ryssland agerar mot sitt grannland inom de närmaste dagarna. Väst och Nato borde ha agerat mer resolut och fått större respekt från Putin, han lär ju förakta svaghet, har det sagts. Jag tänker ofta på infanterigeneralen Adolf Ehrnroots ord till finnarna när de firade deras självständighetsdag; 'Vänd aldrig ryggen mot ryssen!'

Annars.. är det snöigt idag och vinden får snön att dansa.

Men trots det..

23.00 / -5 i Pajala                                                     /Godnatt!

18

FEBRUARI 2022  

LÖRDAG           

10.10 / -5 i Pajala

Godmorgon lördag!

Koppen ångar bredvid lika lockande som alltid. Ute snöar det och några grannar sysselsätter sig med spadar. Jag är nyvaken och ska sitta min morgonstund i lugn och ro utan störande röster från apparater.

21.30 / -8 i Pajala

Sett Joanna Lumleys.. tillbakablickar från hennes resor överallt i världen. Jag tycker att reseprogrammen är intressanta, också med den fördelen att man får se världens alla hörn, och slippa att resa själv :/                     /Godnatt!

19

FEBRUARI 2022  

SÖNDAG           

13.45 / -8 i Pajala

God eftermiddag! ..hade sovmorgon idag, det är ju ändå söndag! 

Senare släpade jag ut mig och upptäckte att det var ganska bra väder att ta en promenad runt byn i. Som vanligt var det ganska tomt på byvägen tills det började komma också andra som ville lufta sig. 

Undrade varför de ansvariga för byvägen låter hjulspåren bli så djupa att det riskerar att gå som för skolbussen (gammal VW-buss) och Hugo i sin Willys Jeep, de kom inte ur hjulspåren och krockade front mot front på Muonionalusta- vägen. Farten var lyckligtvis inte så hög och alla klarade sig oskadda. 

Är det för att alla väghyvlar har förpassats till dåtiden och nutidens museér?

22.00 / -16 i Pajala

Veckans bästa tv-program, 'Allt för Sverige'.

/Godnatt!

20

Sverige idag:

Lyssna och begrunda:

Ulla Gustafssons, ordförande i sim- förbundet, berättelse. Försöker vår gemensamma 'opartiska Svt' bl.a. krossa enskilda människors liv?

Skrämmande! Hemskt! 

Inte undra på att man känner avsky mot hela 'vänstersvängen' och i synnerhet för skattefinansierade Svt som borde vara opartisk och rättvis mot skattebetalarna!

FEBRUARI 2022  

ONSDAG                

05.20 / -16 i Pajala

Vaknade vid 4! ..och försökte somna om, men.. 

så gick jag upp, slog på datorn och läste vad Putin har hittat på igen. Amerikanska presidenten är hård i orden och frågar 'vem tror Putin egentligen att han är!' och det är kanske en berättigad fråga. Stora delar av världen börjar inse 'litenheten' i Putin och avskyn växer. Till och med kinas minister hade nämnt i ett tal att länders gränser måste respekteras. Putin är en liten man.. i för stora stövlar!

Morgontimmarna fortsätter och det börjar ljusna om ett par timmar, och en onsdag kläcks ur det nattliga skalet.

21.45 / -13 i Pajala

Såg 'Uppdrag granskning' och stängde av! Det handlade om våra skattepengar som, ännu en gång, frikostigt delas ut av

regeringen till väldigt ifrågasatta mottagare, Jehovas vittnen den här gången. Varför ska också 'omänskliga' sekter belönas med våra pengar? De brukar ju ha gott om medlemmars pengar och andra medel. Nåja, vi har tyvärr en regering som delar ut frikostigt slösaktigt våra surt förvärvade skattekronor här hemma och sprider ut i världen, medan de funderar ut nya skatteformer och hittar på nya namn på dessa.

En bottenlös pengapung!

Det pågår krig i Sverige och i Ukraina, läser jag i Expressen!  Skjutningar och explosioner varje dag, men 'anstiftaren' har väl flytt landet nu!                                                             /Godnatt!

23

FEBRUARI 2022  

FREDAG                

09.20 / -8 i Pajala

Ondskan väller fram på Ukrainsk mark! ..den fria världen fortsätter att reagera starkt och använder starka ord om angriparen som 'pariaregim'. Människor i Ryssland försöker protestera mot regimens agerande mot ett grannland men tystas och grips. Putins mentala hälsa ifrågasätts på många håll och den omänskliga grymheten en förklaring.

21.30 / -6 i Pajala

En bestialisk angripare! ..folk flyr från hem och hus, andra stannar för att slåss mot angriparen. Odjuret mot ett fredligt folk! Delar av huvudstaden Kiev är taget av fienden, striderna fortsätter. En seg och rättvis kamp mot galenskapen. Hoppas att den goda sidan vinner överlägset. De har halva världen bakom sig!                                                                  /Godnatt! 

25

FEBRUARI 2022  

SÖNDAG                

09.45 / -3 i Pajala

Godmorgon söndag!  

Kollade snabbt igenom en tidnings nyhetsrubriker och kunde konstatera att ryssarnas brutala angrepp fortsätter fjärde dagen i rad. Ukrainarna kämpar hjältemodigt emot medan den fria världen stödjer dem. En rysk stridsvagn hade fått slut på 'soppan' och hade stannat mitt på vägen. Det brutala ryska angreppet fortsätter..

17.45 / +4 i Pajala

Jag var ute i solen en vända! Vädret har varit toppen, trots den störande västanvinden. Stora delar av dagen har jag med halvt öra följt nyheterna både i radion och teven. Putin erbjuder förhandling i Belarus mellan ryssar och ukrainare, vilket förstås är enbart menat åt den inhemska befolkningen att visa en fredlig gest med tomt innehåll. Han är inte rädd för varken ukrainarna eller Nato, men han är livrädd för utvecklingen inom landet. Idag kom det bilder på enorma protester av folkmassor i hans födelsestad, Leningrad. De kan sprida sig som löpeldar, som vi sett tidigare på olika ställen i världen. En desperat ledare tar till desperata åtgärder för att försöka rädda sin position och sig själv. Det måste vara en obekväm sits att veta att ha mot sig nästan en hel fri värld! 

Världen får tacka 'försynen' att USA idag har en president med 'alla hästar hemma', som man brukar säga. Världen har emot sig en desperat och kallblodig diktator som inte skyr några medel, det som samma värld beskådar just nu!

22.45 / +2 i Pajala

Kvällens 'Agenda' handlade om.. Putin och Ukraina, så klart!

Andra halvan handlade om kommissionens rapport om den svenska hanteringen av Coronapandemin. Den ansvariga ministern intervjuades och hon var lika 'stensäker på sin förträfflighet som alltid. Hon eller den svenska regeringen hade inte gjort något fel, trots kommissionens allvarliga kritik. Hon gav inte efter en millimeter, en riktig tvärsäker 'putininna', trots att Sverige stack rejält ut i dödstal, jämfört med andra liknande länder.                                     /Godnatt!

27

FEBRUARI 2022  

MÅNDAG                          VECKA 8     

10.15 / -11 i Pajala

Snöflingor dalar glest ner! ..och det blir en snörik vår, kan man gissa, någon sade 80 cm i hemtrakterna och 20 plog- bilsrundor hittills. Vanligtvis har det brukat bli 30 per vinter.

Annars.. är det måndag igen och dagarna verkar flyga fram som reklamsnuttar på teven.

Kikade på morgonens svarta rubriker; Var är FN, inte ett ljud hörs det om Rysslands hot? Om det värsta händer, vem agerar domare, ett grovt brott mot mänskligheten har isf begåtts och de ansvariga borde efterlysas i hela världen!

Tänkte bara..

21.45 / -13 i Pajala                                                                   /Godnatt!

21

FEBRUARI 2022  

TISDAG                

10.25 / -16 i Pajala

Ryssarna har rullat över gränsen! ..till östra Ukraina Donesk-

området, där de sk. utbrytarna härjar. Jag tänker på infanteri- generalen Adolf Ehrnroots ord; 'Lita aldrig på ryssarna, vänd dem aldrig ryggen till.' 

Hoppas ändå att det finns några hjärnceller kvar där.. Väst talar om paragrafer och avtal, men när bryr sig de 'kriminella' om paragrafer och vanligt hyfs?

12.30 / -18 i Pajala

Det var kylmä = kallt! ..och det kalla svaga luftdraget brände i kinderna. Tankarna om den varma soffan kittlade lockande i undermedvetandet. Nåja, det var bara att glädjas åt Solen som gjorde/gör sitt bästa för att vinna över vinterns bitskhet. Det kommer den att göra ganska snart, vet vi.

18.50 / -18 i Pajala

Väst är upprörd över Putins aggression!  ..och hotar med kraftiga sanktioner mot Ryssland. Det är något i alla fall, men jag tror inte han bryr sig så mycket om sanktionerna nu i sitt storhetsvansinniga rus. Elakingar förstår bara samma 'språk' som de själva använder sig av. Så är det!

22

FEBRUARI 2022  

TORSDAG                

10.00 / -4 i Pajala

Ondskans ansikte är ofattbar! Vi har svårt att fatta att sådan grymhet kan förekomma i vår upplysta tid, att en despot kan begå så grova brott mot mänskligheten, utan att omgivningen stoppar honom. Vi får hoppas att ondskan straffas..

Men trots det..

13.45 / -2 i Pajala

Putin har invaderat ett fredligt grannland,

Ukraina. Ukrainarna hann inte bli medlemmar

i Nato, för i så fall hade inte detta hänt. Vilket

land/länder står i tur nästa gång? 

Finland står på tröskeln till Nato, men nu går diskussionerna i Finland om att bli fullskalig medlem i den västliga försvars- alliansen. Vårt västliga grannland känner sig tryggt. Svenska vänstern S motsätter sig bestämt att söka medlemskap av rädsla, rädsla för att irritera en rysk regim som inte respektera någonting. Hopp fanns en gång om ett mera civiliserat Ryssland när Gorbatjov hade makten, tyvärr. Så kallad 'svensk neutralitet' är enbart en 'papperstiger' som vissa fortfarande tror på. Vi har sett och ser att ifrågavarande regim struntar helt i normala umgängesregler med sina grannar. Bättre i grupp än ensam när vargen morrar'!

Trots vad jag tycker om centerns Annie Lööf, så har hon i alla fall förmågan att befara faran i framtiden med att stå ensam mot despoter som vi ser och har sett genom tiderna. Tydligt och högst aktuellt idag!

24

FEBRUARI 2022  

LÖRDAG                

06.15 / -13 i Pajala

Godmorgon! ..sitter och rör om i koppen för att kaffet ska svalna. Har redan kikat på Expressens rubriker och läst om situationen i Ukraina. Allt fler, också inom Ryssland, börjar protestera mot Putins krig, till och med döttrarna till hans närmaste man, och många fler. Putin har all anledning att vara nervös när allt börjar rasa ihop runt honom, det går inte att ljuga hur länge som helst för folket vilka grymheter som begås både inom landet och utanför, i hans namn. Putins nedförbacke har börjat och han blir desperatare och farligare för varje dag som kriget fortsätter. Lögnerna är som stigande ballonger; de förgörs när de når smärtgränsen. Världens avsky växer medan Putins Ryssland blir mindre och mindre. Nedförsbacken för honom har börjat!

21.30 / -6 i Pajala

Så var det dags igen.. att söka sig till drömmarnas land. Dagen var solig och fin, och promenaden gav lite extra energi. Kollade på ett reseprogram med Joanna Lumley här på slutet.  /Godnatt!

26

28

FEBRUARI 2022  

MÅNDAG                              VECKA 9          

13.45 / +3 i Pajala 

Måndagen fortsätter! ..och jag kom just från min promenad, otroligt vackert väder med Sol och värme - vårvärme. Gick längs Strandvägen och såg hur folk var på de upplogade 'vägarna' och planen  på Torneälvens is, och njöt av dagen och den friska luften. Nu fortsätter väl dagen för mig med att följa utvecklingen i Ukraina för man vill ju vara ajour med Putins förehavanden. Europa och världen har fått ett oberäkneligt 'problem' att fajtas med. Självklart kommer han inte att vinna något annat än stark avsky från stora delar av den civiliserade världen.

18.45 / -1 i Pajala

Putins krig fortsätter femte dagen! Omvärlden reagerar och allt fler ansluter till att bojkotta och isolera Ryssland, inom sporten, kulturen och andra kontakter vilket visar på ett oskadat moral- och rättvisetänkande i omvärlden. Det finns hopp för den 'goda sidan' som säger ifrån när något går på tok, med någon!

Mot nästa månad;


MARS!

Älgarna söker sig till byar och till människor på flera platser. Varför? 

Hm.. vad är åldersgränsen egentligen idag för att kunna bli polis? Mina yngsta barnbarn.

 
 
 
 

Kommentera, skriv;


Namn

Reino Larsson


E-post

mixarense@gmail.com


Meddelande

Ditt meddelande.Ingen annan kommer att se ditt meddelande.

Tryck på Skicka.

 Beställ enkel läsning, enkelt!

'TULLHUNDENS ÅR' Voff voff

 'Blåtiran'


                         KLICKA HÄR!

OBS!  Ser att några har skickat meddelanden via "Kontaktförmuläret" på denna hemsida.

Tyvärr har jag inte återfunnit dessa och råder er att skicka e-post istället till:                               mixarense@gmail.com

Nya

- KÖP BILLIGT BRA GREJER

Om du är intresserad av..

Sidan uppdaterad

24-08-2021

Titta där...

   SLÖSA PENGAR!

   SPARA PENGAR!

Till salu!   >>>

Hemgården till salu. Vackert belägen vid Muonioälv och med Visantoforsen ständigt brusande utanför bildens vänstra kant. Finska Pallastunturi i bakgrunden. Tomten är på 1,6 ha, strandtomt.  Huvudbyggnaderna i dåligt skick. Två stugor och bastu i bra skick finns. Finska Ylimuonio på andra sidan och tre km till Karesuandovägen. Utgångspris: 500 000 SEK.   Fri prövningsrätt förbehålles.

Till nya sidan

Vårt samhälle

Tack, för att du besökte

min hemsida www.norrmix.nu

Min första bil, liknande denna.   Googlebild.